« Glazba
objavljeno prije 10 godina
SPEKTAKL

Još je 6 dana do koncerta Queens of the Stone Age

Genijalni nusproizvod različitih bendova, orkestar žestokog zvuka kojim upravlja kalifornijski div Josh Homme

Spektakl se približava
Spektakl se približava (Arhiva)
Više o

koncert

,

Queens of the Stone Age

,

QOTSA

Znamo kako će izgledati deveti INmusic festival, ali na takav line up treba doći spreman i zagrijan. Ima li boljeg načina za to od odlaska na jedan od najiščekivanijih rock koncerata godine?

Na Zagrebačkom velesajmu vas 10. lipnja očekuju Queens of the Stone Age! Genijalni nusproizvod različitih bendova, orkestar žestokog zvuka kojim upravlja kalifornijski div Josh Homme. Čovjek oko kojeg je svih ovih godina orbitirala nevjerojatna skupina ljudi i ostavila neizbrisiv trag na zvuku njegovih Kraljica.

Queensi u Zagrebu nastupaju kao uvod u ovogodišnje izdanje svjetski poznatog INmusic festivala koji će se održati od 23. do 25. lipnja na Jarunu, ali i u sklopu turneje na kojoj će promovirati posljednji studijski album ...Like Clockwork iz 2013. godine. Što očekivati? Jednom prilikom Homme je rekao: „...rock bi trebao biti dovoljno žestok za dečke i dovoljno nježan za djevojke. Tako su svi sretniji veseliji".  Neka to ostane najbolja pozivnica za Zagrebački velesajam.

Kraljice će imati dvije predgrupe: Punčke i Erotic Biljana i njegove heretike.

Punčke su Lucija, Ruby i Anja, trio osnovan 2007. Iako još nisu odlučile kojem žanru pripadaju, publika ih opisuje kao alternativni/indie-rock bend s dozom Patti Smith, Sonic Youth, Television, Blood Red Shoes i njima sličnih. O kojoj god kombinaciji se radilo, dečkima iz Queensa jako se svidjelo.

Erotic Biljan and His Heretics zagrebačke su garage r'n'r perjanice. U svojoj biografiji, s dva albuma iza sebe i jednim u pripremi, EBHH mogu se pohvaliti da su bili podrška velikom broju svjetskih glazbenih zvijezdi, od Juliette and the Licks, MC5/DKT, Jim Jones Revue do kultnih Supersuckersa pa stoga i nije neobično da su izabrani kao domaća podrška za ovogodišnje gostovanje stoner ikona Queens of the Stone Age.

Queens of The Stone Age slušamo i gledamo uživo 10. lipnja u dvorištu Zagrebačkog velesajma, a ulaznice se mogu kupiti Tisak media centrima , Dirty Old Shopu u Zagrebu te online na službenoj stranici festivala

04.06.2014. 11:53:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh