« Svijet
objavljeno prije 9 godina i 10 mjeseci
SKANDAL S PROSTITUTKAMA

Još dva agenta američke Tajne službe podnijela ostavke

Od petorice agenata dvojica su oslobođena optužbi, dvojica su napustila tajnu službu, a peti je još u postupku

Fotografija vijesti
Više o

Barack Obama

,

Kolumbija

,

prostitutke

,

Tajna služba SAD

Zbog nezapamćenog skandala vezanog uz konzumaciju droge i druženje s prostitutkama u Kolumbiji, još dva agenta američke Tajne službe podnijela su ostavke, prenosi Hina.

Od petorice agenata dvojica su oslobođena optužbi, dvojica su napustila tajnu službu, a peti je još u postupku.

Šest agenata već je ranije napustilo agenciju zbog navodnog neprimjerenog ponašanja ranije ovog mjeseca u Cartageni pred dolazak na summit američkog predsjednika Baracka Obame.

"Tajna služba provesti će punu, temeljitu i poštenu istragu ovog slučaja i neće oklijevati poduzeti odgovarajuću akciju ako dobije neke nove informacije", rekao je u priopćenju zamjenik direktora Paul Morrissey.

Predsjednik Obama rekao je da se radi o "skupini glupana" a da velika većina agenata svoj posao obavlja časno. "Ti momci su izvanredni. Oni štite mene, štite Michelle, naše djevojčice, naše dužnosnike širom svijeta", rekao je Obama. "Skupina glupana ne bi smjela odvući pažnju s onoga što oni rade", rekao je Obama.

Incident s prostitutkama dogodio se prije Obamina dolaska u Cartagenu na summit Amerika. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju navodno su doveli skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Američka Tajna služba odmah je opozvala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na vojnike iz osiguranja koji su predmet posebne istrage.

25.04.2012. 07:57:39
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh