« Glazba
objavljeno prije 5 godina
INMUSIC 2019

Johnny Marr novi je headliner OTP world stagea

Marr je svirao u nekoliko manjih bendova prije nego je 1982. skupa s Morrisseyjem okupio legendarnu grupu The Smiths

Johnny Marr stiže na Jarun
Johnny Marr stiže na Jarun (INmusic)
Više o

INmusic #14

,

INmusic 2019

,

Johnny Marr

Johnny Marr je u svojoj bogatoj karijeri surađivao s najvećim svjetskim glazbenim imenima poput Oasisa i Bryana Ferryja, a njegovi snažni gitarski riffovi zaslužni su za proboj The Smithsa na svjetskoj sceni.

Marr je svirao u nekoliko manjih bendova prije nego je 1982. skupa s Morrisseyjem okupio legendarnu grupu The Smiths. U godinama koje su uslijedile postali su jedan od najznačajnijih britanskih bendova svih vremena, a Marr je iz grupe otišao 1987. godine. Nastavio je raditi s brojnim kolegama, između ostalog i s grupom Talking Heads, te je par godina kasnije s Bernardom Sumnerom (New Order) i Neilom Tennantom (Pet Shop Boys) oformio alternativnu supergrupu Electronic.

Nekoliko godina je bio ispod radara, objavio je album Boomslang 2003. godine s grupom The Healers na kojem prvi put pjeva te je surađivao s brojnim bendovima poput The The. Na albumu Modest Mousea je gostovao 2007. godine, a s njima je bio i na turneji kao punopravni član. Nakon projekta s Modest Mouse nastupao je i s bendom The Cribs, a nakon čega se napokon odlučio na solo karijeru te je 2013. godine objavio album The MessengerPlayland je uslijedio godinu kasnije, a Call the Comet je objavio prošle godine. Brojni fanovi imat će priliku vidjeti Johnny Marra na prvom festivalskom nastupu u sklopu 14. INmusic festivala na kojem će odsvirati presjek hitova iz svoje bogate karijere, a publici će predstaviti i nove pjesme.

Johnny Marr se na INmusic festivalu #14 pridružuje odličnom line-upu koji uključuje The Cure, Foals, Suede, Garbage, The Hives, LP, Santigold, Kurt Vile & The Violators, Frank Turner & The Sleeping Souls, Sofi Tukker, Peter Bjorn and John, Skindred, Zeal & Ardor, Fontaines D.C., Black Honey, Mangroove te Edi East Trance Bluesu uz još mnoga glazbena imena i iznenađenja. Najnovijim pojačanjem INmusic festival potvrđuje laskavo priznanje institucije glazbenog novinarastva New Musical Expressa da je najbolji i najpovoljniji festival u Europi.

INmusic festival #14 održat će se na već dobro poznatoj lokaciji jarunskih otoka u Zagrebu od 24. do 26. lipnja 2019. godine uz podršku OTP banke Hrvatska koja i u 2019. godini omogućuje beskontaktno plaćanje na festivalu. 

U prodaji su trodnevne ulaznice za 14. INmusic festival koje se mogu nabaviti putem službenog INmusic webshopa po cijeni od 499 kn (+ troškovi transakcije), u preko 140 poslovnica OTP banke Hrvatska i u Dirty Old Shopu (Tratinska 18, Zagreb) po cijeni od 499 kn do 29. ožujka.

Kamperske ulaznice za INmusic #14 dostupne su isključivo putem festivalskog webshopa po cijeni od 250 kn (+ troškovi transakcije) do isteka zaliha.

22.03.2019. 17:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh