« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
MOĆ ILI PRIJEVARA?

Jogi tvrdi da 70 godina živi bez hrane i vode

Indijski liječnici ispituju 83-godišnjaka koji tvrdi da je proveo sedam desetljeća bez hrane i vode

Jogi tvrdi da 70 godina živi bez hrane i vode
Jogi tvrdi da 70 godina živi bez hrane i vode (yahoo.news)
Više o

hrana

,

Indija

,

Trent 900

,

Hrvatska glazbena mladež

Vojni liječnici nadaju se kako će eksperimenti na Prahlad Janiju pomoći vojnicima da razviju svoju strategiju preživljavanja. Dugokosi i bradati jogi trenutno se nalazi pod 24-satnim promatranjem kojeg vodi tim od 30 liječnika. Testovi će trajati tri tjedna u bolnici u indijskom gradu Ahmedabadu.

U sobi u kojoj jogi boravi postavljene su dvije kamere, dok mobilna kamera bilježi njegovo kretanje izvan sobe, što garantira potpuni nadzor. Aktivnost njegovog tijela, srca i mozga mjeri skener i elektrode.

"Ovo proučavanje moglo bi pomoći u istraživanju ljudskog opstanka bez hrane i vode. Također bi moglo koristiti pri izradi strategije za preživljavanje tijekom raznih katastrofa ili pak prilikom misija na Mjesec i Mars", objašnjava dr. G. Ilavazahagan koji vodi studiju.

Od početka eksperimenta, 22. travnja, Jani nije konzumirao hranu ni tekućinu, niti je koristio toalet. "Svrha ovog proučavanja jest pokušaj shvaćanja vrste energije koja podržava njegov opstanak. Jogi tvrdi kako meditira te na taj način dobiva energiju. Vojnici neće biti u mogućnosti meditirati, no voljeli bi saznati više o ovoj sposobnosti ako je istinita", dodaje dr. Ilavazahagan.

29.04.2010. 20:30:34
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh