« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 4 godine i 2 mjeseca
STVARNO?

Joga skida kilograme učinkovito kao i vježbanje

Asane koje izvodimo tek su jedan od osam krakova joge - sustava koji se, među ostalim, sastoji od moralnih načela, meditacije, tehnika disanja

Joga je izrazito učinkovita
Joga je izrazito učinkovita (Arhiva)
Više o

joga

,

mršavljenje

Skidanje kilograma nije moguće bez tjelesne aktivnosti, no kada biramo vježbanje, joga nam nije niti na zadnjem mjestu na popisu. Odabrat ćemo intenzivni aerobni trening ili se upisati u teretanu u namjeri da skinemo višak i dobijemo pločice na trbuhu.

S druge strane, jogu smatramo laganom, više meditativnom, nego tjelesnom aktivnošću i tu smo samo djelomično u pravu. 

Ustvari, asane koje izvodimo tek su jedan od osam krakova joge - sustava koji se, među ostalim, sastoji od moralnih načela, meditacije, tehnika disanja.

Stoga, joga nam itekako može pomoći smršavjeti, čak i ako se fokusiramo samo na asane.

Najbolje vrste joge za mršavljenje su Hatha joga i Power joga. Ova druga je dinamičnija, odnosno fizički zahtjevnija.

Redovitom praksom dovest će vas u odličnu kondiciju, ravnomjerno ojačati sve mišiće u tijelu, čak i one kojih niste svjesni, poboljšat će koordinaciju, balans, fleksibilnost i učiniti da se na svakom satu dobro oznojite.

No, čak i nije toliko bitno kojom vrstom joge se bavite. Puno je važnije biti redovit. "Svakodnevna praksa puno je učinkovitija od povremenih napornih satova joge. 

Svakodnevnim vježbanjem stvara se i jača veza uma i tijela, razvijamo se fizički i psihički, a kilogrami odlaze sami od sebe", kaže za Prevention poznata joga instruktorica Adriene Mishler.

20.02.2020. 11:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh