Metro-portal.hr

objavljeno 20.02.2020. 11:01:00
STVARNO?

Joga skida kilograme učinkovito kao i vježbanje

Asane koje izvodimo tek su jedan od osam krakova joge - sustava koji se, među ostalim, sastoji od moralnih načela, meditacije, tehnika disanja

Joga je izrazito učinkovita
Joga je izrazito učinkovita (Arhiva)

Skidanje kilograma nije moguće bez tjelesne aktivnosti, no kada biramo vježbanje, joga nam nije niti na zadnjem mjestu na popisu. Odabrat ćemo intenzivni aerobni trening ili se upisati u teretanu u namjeri da skinemo višak i dobijemo pločice na trbuhu.

S druge strane, jogu smatramo laganom, više meditativnom, nego tjelesnom aktivnošću i tu smo samo djelomično u pravu. 

Ustvari, asane koje izvodimo tek su jedan od osam krakova joge - sustava koji se, među ostalim, sastoji od moralnih načela, meditacije, tehnika disanja.

Stoga, joga nam itekako može pomoći smršavjeti, čak i ako se fokusiramo samo na asane.

Najbolje vrste joge za mršavljenje su Hatha joga i Power joga. Ova druga je dinamičnija, odnosno fizički zahtjevnija.

Redovitom praksom dovest će vas u odličnu kondiciju, ravnomjerno ojačati sve mišiće u tijelu, čak i one kojih niste svjesni, poboljšat će koordinaciju, balans, fleksibilnost i učiniti da se na svakom satu dobro oznojite.

No, čak i nije toliko bitno kojom vrstom joge se bavite. Puno je važnije biti redovit. "Svakodnevna praksa puno je učinkovitija od povremenih napornih satova joge. 

Svakodnevnim vježbanjem stvara se i jača veza uma i tijela, razvijamo se fizički i psihički, a kilogrami odlaze sami od sebe", kaže za Prevention poznata joga instruktorica Adriene Mishler.

20.02.2020. 11:01:00
http://metro-portal.hr/joga-skida-kilograme-ucinkovito-kao-i-vjezbanje/123887/