« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 godina i 1 mjesec
SAVJETI

Joga je sjajan način za skidanje kilograma

Po mišljenju brojnih stručnjaka, Vinyasa Yoga je najbolja za gubljenje kilograma jer uključuje razne vježbe, položaje tijela i slijedove asana

Da, joga skida kilograme
Da, joga skida kilograme (Arhiva)
Više o

joga

,

sagorijevanje kalorija

,

gubljenje kilograma

,

Vinyasa Yoga

Joga se na Istoku već stotinama godina koristi u razne svrhe, no rijetko tko će misliti da se tako mogu skidati i kilogrami, jer je poznato da povećava snagu i fleksibilnost te smanjuje stres, a također nam pomaže da se osjećamo bolje i značajno doprinosi našem blagostanju. 

Po mišljenju brojnih stručnjaka, Vinyasa Yoga je najbolja za gubljenje kilograma jer uključuje razne vježbe, položaje tijela i slijedove asana, ali najznačajnije je to što u Vinyasi nema pauza između asana. Nakon svake prakse osjetit ćete koliko su zapravo položaji zahtjevni i teški, piše Udahni.

Disanje je jako bitno jer povećava i ubrzava otkucaje srca tijekom cijele prakse.

Prije nego što se upustite u Vinyasu, ispitajte svoju fleksibilnost, a ako ste početnik prvo malo poradite na fleksibilnosti i snazi tijela.

Osim toga, sve jogijske vježbe imaju povoljan učinak na gubljenje kilograma. Dobre su za vaš metabolizam i osnažuju tijelo.

Također, joga podiže samosvijest i pomaže vam da bolje upoznate svoje tijelo i njegove funkcije, poput probavu. Na taj ćete način podići svijest o hrani koju konzumirate i razmislite o promjeni prehrane, što će vam također pomoći da smršavite.

Joga potiče na zdrav i miran život što indirektno utječe na vaše zdravlje, pa ne bi bilo loše da se zainteresirate i počnete je vježbati, bit će vam zahvalno i tijelo i um. 

17.04.2017. 18:03:17
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh