« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 godine i 1 mjesec
PRIPAZITE :)

Jesu li torbe opasne po zdravlje?

Torbe su nerijetko pune bakterija, nošenje na jednom ramenu šteti kralježnici, a "kopanje po torbi" je stresno

Pa, malo je panika...
Pa, malo je panika... (Arhiva)
Više o

zdravlje

,

torbe

,

torbice

Ženska torba je mjesto na kojem niti jedan muškarac ne bi trebao ući... jer ne zna što ga čeka! Jeste li ikad vidjeli ženu koja samo posegne rukom u svoju torbu i odmah izvuče ono što treba? Niste, a vjerojatno nije nitko nikad...

Netko je izračunao (ili je to urbana legenda) da žene pretražuju svoju torbu/icu 76 dana u životu, vjerovali ili ne.

No, negdje između straha od gubitka predmeta i hektike javlja se adrenalin koji dugoročno loše djeluje na zdravlje.

Naravno da povremeno pretraživanje nije opasno za život, ali žene koje redovito "kopaju po torbi" nepotrebno se izlažu riziku, piše portal Welt Online.

Ozbiljniju prijetnju predstavlja nošenje velikih i teških torbi na ramenu.

Jedna polovica tijela je pritom uvijek jače opterećena od druge, a posljedice su bolovi u mišićima, oštećenje diska ili nepravilno držanje.

U torbama se često nalaze i uzročnici bolesti. Unutrašnjost torbe plodno je tlo za bakterije koje se okupljaju oko šminke i ostataka hrane. Upravo je šminka koja je u kontaktu s tijelom, a nerijetko se i posuđuje najveći rizični faktor za širenje bakterija.

Žene bi prilikom kupnje trebale obratiti pozornost na dodatne džepove unutar torbe u kojima mogu držati najpotrebnije predmete poput ključeva.

Težina torbe ne bi smjela prelaziti 10% tjelesne težine, a ukoliko je to neizbježno, torbu je potrebno nositi na oba ramena.

Poput osobne higijene, važna je i higijena torbe - iskorištene maramice stoga odmah bacite u smeće, a torbu redovito podvrgnite velikom pospremanju.

09.03.2021. 09:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh