« Život
objavljeno prije 10 godina i 9 mjeseci
DRAGA ...

Jesu li godine važne za brak?

Brak zapravo nema puno veze s godinama, a evo i nekoliko činjenica koje će to potkrijepiti

Stupite u brak kad to želite
Stupite u brak kad to želite (Arhiva)
Više o

brak

,

godine

,

pravo vrijeme

Spadate li u one od kojih su čak i roditelji digli ruke i više ne pitaju kad će vjenčanje? Ako se bojite da ćete ostati sami ili da će vas okolina poprijeko gledati, razmislite još jednom.

Naime, ako nešto očajnički želimo, velike su šanse da će nam upravo to izmicati iz ruku i nestati, stoga, poslušajete savjet stručnjaka i opustite se, jer brak nema veze s godinama. 

Recimo, ne žele svi djecu, a to je razlog broj 1 za brak, pokazala su istraživanja. Pa ipak, ima ljudi koji stvarno ne žele djecu, no treba im više vremena za pronalaženje partnera s kojim žele dijeliti život, a koji ima isti životni odabir. Stoga, biološki sat ovdje ne vrijedi.

Spolovi sazrijevaju u različitim godinama, a i neki ne odrastaju sve do pedesete, znate i sami barem jedan takav primjer. Prema tome, svatko od nas ima neko svoje pravo vrijeme za brak.

Niti zakon, a niti moral ne propisuju određenu dob za stupanje u brak, pa ne trebate očajnički tražiti partnera kako bi zadovoljili neke propise ili norme, opustite se i dozvolite životu da vašeg partnera nanese na vaš put kad se za to steknu uvjeti.

Za kraj, nekima treba divlja faza kako bi se iz sustava izbacile sve frustracije, pa napravite sve što mislite da trebate prije braka i nemojte dozvoliti da vas pritisak okoline natjera na nešto što ćete brzo požaliti i poželjeti da se nikad nije dogodilo. 

02.08.2013. 11:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh