« Život
objavljeno prije 10 godina i 10 mjeseci
WTF?!

Flašice s vodom stvaraju bore oko usana

Ako stalno pijete vodu iz flašice, izlažete se riziku stvaranja vidljivih bora oko usana

Voda u bočicama kriva za bore?
Voda u bočicama kriva za bore? (FreeDigitalPhotos)
Više o

voda

,

bore

,

flaširana voda

,

flašice s vodom

,

stvaranje bora

,

bore oko usana

Bočice za vodu su sjajan izum, no izgleda da ipak nose i određene probleme za one koji ih jednostavno obožavaju i stalno nose sa sobom. Naime, jedno dermatološko istraživanje ustanovilo je da su odgovorne za bore oko usana. 

Način na koji morate otvoriti usta dok pijete vodu iz bočice formira duboke bore, kojih se žene jednostavno užasavaju, pa je preporuka da se bočice izbjegavaju ukoliko ne želite imati te probleme. 

Naime, dugotrajno pijenje vode iz bočica ima isti učinak na kožu kao pušenje, jer se upravo te bore oko ustiju i zovu pušačkim usnama. Pogađate, kad pijete vodu iz bočice, radite jednake pokrete kao da pušite cigaretu i stvarate iste bore. 

Bore oko usna ne stvaraju se tako brzo, pa su znanstvenici izračunali da trebate piti vodu iz bočice barem dvije godine kako bi se počele pojavljivati bore oko usana. Ako ste mislili riješiti problem slamkom, prevarili ste se jer je učinak na bore jednak. 

Preporuka dermatologa je da tijekom pijenja vode iz bočice opustite gornju usnu kako bi smanjili zatezanje mišića zbog kojih se stvaraju bore. 

04.08.2013. 14:27:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh