« Žene
objavljeno prije 5 godina i 7 mjeseci
LOVE BOMBING

Jeste li žrtva u vezi?

U trenutku kad pokažete zanimanje za nešto što ne uključuje vašeg partnera, on pokazuje zube i naziva vas sebičnima

Love bombing nije lako prepoznati, ali...
Love bombing nije lako prepoznati, ali... (Arhiva)
Više o

zaljubljenost

,

veza

,

love bombing

,

žrtva

Zaljubljenost vas potpuno preuzela, sigurni ste da ste pronašli osobu s kojom ćete provesti cijeli život i planirate budućnost zajedno... ali, nemate li možda osjećaj da nešto ipak nije u redu?

Psihijatar Dale Archer tvrdi da se u takvoj situaciji trebate zamisliti i pokušati prepoznati niste li žrtva love bombinga - situacije u kojoj osoba svog partnera obasipa poklonima, komplimentima, obećanjima i pretjeranom pažnjom te daje dojam kao da vas u potpunosti razumije i poznaje godinama. 

S druge strane, u trenutku kad pokažete zanimanje za nešto što ne uključuje vašeg partnera, on pokazuje zube i naziva vas sebičnima, a vi se počnete pitati s kim ste zapravo u vezi.

Kada je "love bombing" u pitanju, osoba vas obasipa ljubavlju samo kada se ponašate onako kako on želi te na taj način manipulira vama, a kažnjava vas ako ne slijedite njegova pravila ponašanja. 

Postoji nekoliko razloga zbog kojih lako postajete metom i žrtvom love bombinga.

Psiholozi smatraju kako su narcisi veoma privlačni jer posjeduju osobine kao što su samopouzdanje i ambicioznost te su najčešće oni ti koji najlakše smotaju svoju žrtvu.

Razlog mogu biti i nerazriješeni problemi iz prošlosti koji vas još više "otvaraju" njima. Često nas privlače partneri koji sliče našim roditeljima, a takvi najčešće nisu dobri za nas.

Psiholozi upućuju na važnost usmjeravanja pažnje na brzinu odvijanja bitnih stvari u vezi. Nemojte se dovesti u situaciju u kojoj nećete prepoznali osobu s kojom ste ušli u ljubavni odnos.  

23.10.2018. 20:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh