« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 10 godina i 11 mjeseci
MLJAC?!

Jeste li opterećeni hranom?

Jeste li opterećeni hranom možete saznati ako sami sebi iskreno odgovorite na nekoliko pitanja

Koliko često pretjerate s hranom?
Koliko često pretjerate s hranom? (DeviantArt)
Više o

hrana

,

brojanje kalorija

,

prejedanje

,

poremećaji prehrane

Podaci različitih istraživanja ukazuju da je u svakom trenutku gotovo 45 posto žena na dijeti, što ne čudi kad se zna da je skoro 80 posto žena nezadovoljno svojim izgledom. Nakon ovih podataka jasno je zašto je sve više poremećaja u prehrani.

Jeste li opterećeni hranom možete saznati ako sami sebi iskreno odgovorite na nekoliko pitanja, a prvo je - slavite li i tugujete uz hranu. Preciznije, ako vam je svaka dobra ili loša vijest okidač za prepun tanjur, nešto definitivno nije u redu. 

Ako jedete kad niste gladni, ali biste prema navici trebali jesti u to vrijeme, i to je znak da ste opterećeni hranom. Tog ste dana možda ranije ili kasnije doručkovali ili znate da ćete ići negdje do kasno gdje nećete moći večerati, no ako unatoč svemu tome morate na pauzi pojesti svoju uobičajenu količinu, zabrinite se.

Ispadi prejedanja jasno daju do znanja da je vaša opterećenost hranom došla možda i do kritične točke, jer ako se ne možete zaustaviti, put u probleme s prehranom već je pred vama. 

Upasti u zamku možete i dijeljenjem hrane na dobru i lošu, jer ako uporno izbjegavate nešto što jako volite, nakon nekog vremena ćete pokleknuti i ode sav dotatašnji trud. Jednako tako, brojanje svake unešene kalorije može biti dobro za liniju, ali za psihičko zdravlje sigurno nije.

17.06.2013. 14:10:30
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh