« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Jeste li kao obitelj pod stresom?

Mrzovolja je, baš kao i veselje, zarazna, stoga nije na odmet poslušati par savjeta koji će vam pomoći da je se riješite na učinkovit način

Riješite se obiteljskog stresa
Riješite se obiteljskog stresa (Pexels)
Više o

stres

,

savjeti

,

obitelj

Unatoč tome što iz perspektive odraslih djeca nemaju velikih obaveza, ni ona ne mogu pobjeći od stresa. Ako se u vašoj kući stalno osjeća nervoza, trebate razmišljati o tome kakve ona posljedice stvara na vaše obiteljske odnose, a i zdravlje svakog pojedinačnog člana.

Ako se borite s kojim od sljedećih problema, donosimo vam nekoliko načina kako ih prevladati i dom pretvoriti u mirno mjesto kakvo i treba biti:

1. Nitko ne spava. Kad smo pod stresom, rijetko kada možemo zaspati zbog čega svi simptomi nervoze i bezvoljnosti postaju još vidljiviji. Spremite djecu na spavanje najmanje pola sata ranije, a onda i sebe. Potrebna vam je takva vrsta obiteljskog odmora.

2. Vičete jedan na drugoga. Ovo je najbolji pokazatelj razine stresa. Ako podižete ton i na najmanju sitnicu, treba vam odmor. Sjednite svi zajedno i dišite u tišini. Takav način druženja mogao bi vam biti čudan, ali to je samo zato jer vam je takva situacija u tom trenutku neprirodna. Što ćete više mirnih trenutaka provoditi zajedno, to će vam postati normalnijom.

3. Ne jedete zajedno. Djeca ponekad ne žele jesti za stolom jer su roditelji nervozni. Kako biste skrenuli pažnju s negativnosti, zadajte si zadatke. Svaka osoba za stolom mora izreći kompliment drugoj osobi. Prisilite se da razlišljate samo o pozitivnim stvarima.

4. Djeca se povlače. Djeca ne znaju koji je uzrok vaše nervoze, a možda se lak i osjećaju krivima pa ne žele prvoditi vrijeme s vama. Ako je to slučaj, razgovarajte s njima i priznajte im da ste nervozni, ali objasnite im i razlog i obećajte da ćete poraditi na tome da se stanje popravi.

Piše: Andrea Holi
12.09.2017. 13:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh