« Svijet
objavljeno prije 8 godina i 8 mjeseci
NASILNI OKRŠAJI

Jemenski predsjednik prijeti građanskim ratom

Jemenski predsjednik Ali Abdulah Saleh poručio je vojnim zapovjednicima da bi ta siromašna arapska država mogla kliznuti u građanski rat zbog pokušaja da se izvede državni udar

Fotografija vijesti
Više o

Jemen

,

građanski rat

,

državni udar

,

Ali Abdulah Saleh

Visoki vojni časnici u ponedjeljak su objavili da podupiru prodemokratske aktiviste koji tjednima prosvjeduju tražeći odlazak s vlasti dugogodišnjeg predsjednika, prenosi Hina. "Oni koji udarom žele doći na vlast trebaju znati da to ne dolazi u obzir. Naša domovina će biti nestabilna, počet će građanski rat, krvavi rat. Neka dobro razmisle o tome", rekao je Saleh u govoru pred vojnim zapovjednicima.

General Ali Mohsen, zapovjednik sjevernog zbornog područja i pripadnik Salehova klana al-Ahmar, rekao je u ponedjeljak za al-Jazeeru da podupire prosvjednike te je upozorio na mogućnost izbijanja građanskog rata ako se nastave nasilni okršaji s prosvjednicima.

"Braći vojnim časnicima koji su odstupili pod utjecajem medija i vlastite slabosti želim jasno poručiti: mediji su vas terorizirali dok se niste osušili kao jesensko lišće i zbog toga će požaliti", rekao je Saleh u govoru koji je prenosila državna televizija.

22.03.2011. 13:54:48
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh