« Glazba
objavljeno prije 10 godina i 7 mjeseci
BLAGOSLOV

Jelena Radan feat. Aljoša Šerić

Jelena Radan i Aljoša Šerić svojim su glasovima obogatili sjetni video za pjesmu „Blagoslov“

Odlična vokalna suradnja
Odlična vokalna suradnja (Boris Sekulić)
Više o

Aljoša Šerić

,

Jelena Radan

,

pjesma Blagoslov

Do velikog koncerta Jelene Radan preostalo je tek par dana. Tako će Jelena u četvrtak, 24. listopada publici u Tvornici kulturepredstaviti svoj aktualni album „Voyage" koji je u četiri mjeseca skupio sve redom pozitivne recenzije.

Dok se na radiju vrti aktualni singl„Blagoslov" s Aljošom Šerićem iz grupe Pavel, koji ujedno potpisuje i tekst za ovu pjesmu, Jelena je okupila mali tim i zaputila se u okolicu Velike Gorice da snimi spot. Šumski put prepun rupa ispunjenih kišnicom i blatom, samo je pojačao dojam pjesme. 

Kako to sve izgleda, možete pogledat i u videu: 

Uz pomoć dobrih ljudi iz Buševca koji su im ustupili stari, crveni minibus iz sedamdesetih, uspjeli su izvesti ideju Borisa Sekulića koji je, nakon prva dva spota za pjesme „Sjeti me se, ljube" i „The device", idejno osmislio i režirao i ovaj, a njegove ideje je kamerom uhvatioGoran Šantar iz Osijeka. 

„Kao i u prethodna dva spota osnovna vodilja je bila putovanje. Vizualno se razlikuje od ostalih svojom jednostavnošću i sjetom, baš kao i sama pjesma. Ideja je bila prikazati trenutak života jednog slučajnog prolaznika koji u vožnji starim autobusom svojim stanjem ilustrira emociju kao suštinu pjesme. U spotu se ne pojavljuju ni Aljoša ni Jelena, ali vizualnim minimalizmom neometano možemo uživati u njihovoj interpretaciji." - komentira Boris Sekulić. 

Neznanac u spotu je vizualni umjetnik Đorđe Jandrić koji je na Jelenin i Borisov nagovor pristao sudjelovati u ovom uratku. 

„Trebalo nam je lice koje ne glumi već jednostavno prenosi energiju i ugođaj pjesme takvo kakvo jest. Đorđe ima baš takvo lice i mimiku, pogled, sjetu i životne markere koji se ne mogu izbjeći dok gleda kroz zamagljen prozor ili stišće ruksak u krilu. Sve je izrečeno tako jednostavno. Obožavam ovaj spot, zapravo filmić.." - progovara Jelena o ovom spotu te nastavlja:

 

„Namjera je bila ugođajno nadograditi pjesmu koja je nastala u skladateljskoj manufakturi Anite Valo i Meri Jaman iz grupe Meritas, a tu su i glazbenici na harmonici i violini, kontrabasu, akustičnoj gitari i udaraljkama: Miroslav Navračić, Emil Gabrić, Ivan Gazibara, Toni Novak i Josip Konfic."

Ulaznice  za koncert u četvrtak, 24. listopada u Tvornici, mogu se kupiti po cijeni od 50 kn tribine i 60 kn parter na ulaznice.hr u  Aquarius records, Atlas airtours, Croatia Records, Dancing bear, Tisak i na blagajni Tvornice kulture.

Sve informacije o koncertu i nagradnom putovanju možete pratiti na Jeleninoj Facebook stranici i Facebook eventu

22.10.2013. 13:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh