« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
NEMA DOKAZA

Jelavić treći put oslobođen optužbi za ubojstvo Zorana Dominija

Još uvijek se ne zna tko je '95. naručio pucnjavu po Maksimirskoj, a '99. raketiranje na Cvjetnom trgu, ali Jelavić nije, smatra Županijski sud

(Damjan Tadić/Cropix)
Više o

Nikica Jelavić

,

Zoran Domini

,

Juraj Dodić

,

Vjeko Sliško

,

Županijski sud u Zagrebu

,

oslobađajuća presuda

Nikica Jelavić po treći je put nepravomoćno oslobođen optužbe za ubojstvo slučajnog prolaznika 1999. u Preradovićevoj ulici i pokušaje ubojstva "kralja poker automata" Vjeke Sliška i još tri osobe.

Novu oslobađajuću presudu danas je donijelo sudsko vijeće zagrebačkog Županijskog suda pod predsjedanjem sutkinje Koraljke Bumči koje je zaključilo kako nema dokaza da je Jelavić 1995. u Maksimirskoj ulici i 1999. u Preradovićevoj ulici pokušao ubiti Vjeku Sliška te Jurja Dodića i Ivicu Bertića.

Prilikom drugog pokušaja ubojstva 27. studenoga 1999. od projektila ručnog raketnog bacača poginuo je slučajni prolaznik Zoran Domini.

Tužiteljstvo je najavilo žalbu na presudu.

Jelaviću se za te zločine prvi put sudilo u postupku protiv tzv. zločinačke organizacije u zagrebačkom zatvoru u Remetincu, a dugi put 2007. na zagrebačkom Županijskom sudu. Obje oslobađajuće presude Vrhovni sud je ukinuo i predmet vratio na ponovno suđenje. (hina/metro-portal)

16.11.2009. 15:09:05
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh