« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 9 mjeseci
DOBAR SAVJET

Jednostavno produžite život za čak sedam godina

Željeli mi to priznati ili ne, svima nam je cilj živjeti duže i kvalitetnije, a zanimljivo je kako obična svakodnevna šetnja može produžiti život

Dragu pod ruku pa u šetnju
Dragu pod ruku pa u šetnju (Shutterstock)
Više o

dug život

,

hodanje

,

šetnja

,

savjeti za dug život

Dug život podsvjesno žele svi, ma koliko se samoubilački ponašali svakodnevnim unosom nezdrave hrane, sjedenjem, alkoholom, cigaretama i ostalim ne baš pretjerano pametnim modelima ponašanja.

Umjesto gutanja tona pilula, multivitamina i sličnih pripravaka koji vam "garantiraju" duži život, znanstvenici tvrde da je dovoljno 25 minuta ubrzane šetnje dnevno kako biste osigurali dodatnih 7 godina života.

Ovo se naročito odnosi na one starije od 50 godina kojima čak i umjerena tjelovježba može prepoloviti rizik od srčanog udara kod osoba starijih od 50 godina jer su bolesti srca jedne od najčešćih oboljenja ljudi u svijetu.

Istraživanja su pokazala da redovitim vježbanjem smanjujemo rizik oboljenja od pretilosti i dijabetesa, ali i produljujemo svoj život.

Zaključak znanstvenika je jednostavan - redovitim vježbanjem proces starenja može biti zaustavljen i usporen. Redovitim vježbanjem kupujete tri do sedam godina života. Rekreacija i kretanje su najbolji antidepresivi, poboljšavaju kognitivnu funkciju organizma, a postoje dokazi koji potvrđuju da utječu na usporavanje pojave demencije.

Stoga, savjet za dug i zdrav život je sljedeći - svaki bi čovjek trebao izdvojiti najmanje 20 minuta dnevno za brzo hodanje ili trčanje. Vremenski rok izračunat je prema modernom sjedilačkom načinu života i modernom obliku prehrane.

01.09.2015. 11:23:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh