« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
SAVJETI

Jednostavni trikovi za ubrzavanje metabolizma

Nakon što smo se dobro natrpali za praznike, metabolizam se sigurno usporio i kile se polako nakupljaju ... no, dovoljno je par jednostavnih koraka da ga vratite u punu brzinu

Kako se riješiti trbuha
Kako se riješiti trbuha (Shutterstock)
Više o

metabolizam

,

savjeti

,

ubrzavanje metabolizma

Metabolizam je trpio blagdanske delicije, postblagdansku depresiju i povratak u stvarnost, prilično se usporivši od svega što je ušlo u nas, a kako su istraživanja pokazala da je tek kraj siječnja i početak veljače vrijeme kad se najviše prejedamo, evo par savjeta za brzinski oporavak metabolizma i povratak u punu brzinu.

>> Par trikova za brži metabolizam >>

Za početak, prebacite se na cjelovito - od žitarica do voća i povrća. Razloga je više: usta će vam biti zaposlenija, unosit ćete više vlakana i sagoriti 10 posto kalorija više, a i probava će vam biti više nego zahvalna.

Proteine nemojte izbjegavati niti slučajno, ma što vam razne dijete govorile - bolje će vas zasititi i treba potrošiti više energije (i kalorija) na njihovo probavljanje.

>> Hrana koja snažno ubrzava metabolizam >>

Obavezno unosite dovoljno tekućine, i to vode i zelenog čaja. Voda će vas hidrirati i pomoći metabolizmu, a zeleni čaj sadrži katehin, antioksidans koji ubrzava metabolizam. Ako se uz to redovito naspavate svaku noć i radite kratke vježbe nekoliko puta tijekom dana, ubrzo će sve doći na svoje mjesto. Samo, naravno, trebate biti dosljedni ...

22.01.2015. 11:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh