« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 10 mjeseci
POSLUŠAJTE

Jednostavna pravila za duži i sretniji život

Par promjena u svakodnevnoj rutini bit će dovoljno da sačuvate zdravlje i produžite život, barem tako kažu stručnjaci

Smijte se na glas, dobro je za vas
Smijte se na glas, dobro je za vas (Arhiva)
Više o

savjeti

,

dug život

,

pravila

,

sretan život

Dug i sretan život željeli bi svi, no zapravo vrlo mali broj ljudi ima odlučnosti i hrabrosti posvetiti se zdravom načinu života koji će im to i omogućiti. Većina odustaje zbog ideje da se radi o nečem kompliciranom, no zapravo se već s par promjena dnevne rutine mogu postići sjajni rezultati.

Za početak, prestanite pušiti ako imate tu groznu naviku - ona vam u prosjeku oduzima cijelo desetljeće života, a usput vam ga čini težim i kompliciranijim zbog raznih bolesti povezanih s pušenjem.

Zatim, iskoristite svaku priliku za kretanje. Sjedilački način života poguban je za zdravlje, pogotovo ako se nakon cijelog dana sjedenja u uredu zavalite na kauč pred televizorom kad stignete kući. Šetajte, vozite bicikl ... nije nužno trenirati da bi bili zdravi.

Nadalje, jedite ribu - riba ima malo kalorija, puno zdravih omega-3 masnih kiselina koje sprječavaju artritis, dijabetes, upalne bolesti crijeva, visok kolesterol i visok krvni tlak. Uostalom, pitajte žene koje žive najduže - Japanke.

Orašasti plodovi puni su korisnih nutrijenata koji sprječavaju bolesti pluća, dijabetes, bolesti srca i razne vrste tumora.

Za kraj, najvažnija stvar - smijte se na glas. Uvijek, svugdje i bez srama!

29.06.2015. 11:22:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh