« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 7 mjeseci i 4 dana
SAVJETI

Jedite proteine, skidaju vam kilograme!

Da ponovimo neke stvari - četvrtina prehrane bi trebala biti proteinska, pa evo što nudimo za, recimo, kvalitetan doručak

Kao i obično, i jaja su super!
Kao i obično, i jaja su super! (Arhiva)
Više o

mršavljenje

,

proteini

,

skidanje kilograma

Fokusiranje na unos proteina može itekako pomoći u skidanju kilograma, tek toliko da znate. Kako donosi Times of India, prehrana bogata proteinima stvara osjećaj sitosti, što smanjuje ukupni unos kalorija i sprječava prejedanje. Samim time, konzumiranje namirnica s visokim udjelom proteina doslovno pomaže u mršavljenju. 

Kako objašnjavaju stručnjaci, čak 25 do 30 posto dnevnih kalorija trebalo bi dolaziti upravo iz izvora proteina. Nadalje, kada je riječ o proteinima, savjetuju da najbolji učinak na mršavljenje, odnosno skidanje suvišnih kilograma imaju takozvani nemasni proteini.

Upravo zato dijetetičari ističu četiri namirnice koje, prema njihovom mišljenju, najbolje potiču mršavljenje kod ljudi. To su, za početak, jaja koja su ukusna i dobra za zdravlje, a problem s kolesterolom se pokazao kao mit.

Osim toga, tu je i piletina, lagano i fino meso koje možete raditi na sto načina, i opet vam neće biti dosta.

Za kraj, tu su još dvije namirnice koje bi možda bile čudne, no zapravo su izuzetno zdrave i korisne za vas - losos i grčki jogurt.

Sve u svemu, kad razmišljate o kvalitetnom doručku, evo ih tu su...

26.09.2023. 08:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh