« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 6 godina i 9 mjeseci
Korisni trikovi

Jedite orahe ako želite smršaviti

Puni su omega-3 masnih kiselina i apsolutno savršeni za skidanje neželjenih kila.

Orasi skidaju višak kilograma
Orasi skidaju višak kilograma (Shutterstock)
Više o

mršavljenje

,

orasi

,

omega-3 masne kiseline

Osim što pomažu eliminirati neželjene kilograme, omega-3 masne kiseline pripomažu smanjenju apetita i reduciraju rizik od dijabetesa, a u velikim su količinama prisutne u orasima.

Devet pacijenata hospitaliziranih zbog prekomjerne tjelesne količini sudjelovalo je u istraživanju koje je pokušalo dokazati utjecaj Omega 3 kiselina na tjelesnu masu. Pet dana pili su 'smoothieje' koji su sadržavali 48 grama oraha i placebo napitak koji je bio istog okusa i sadržavao isti broj kalorija. Nakon mjesec dana uobičajene prehrane vratili su se po još pet napitaka.

Pacijenti su sudjelovali u snimanju mozga za vrijeme promatranja slika hrane bogate masnoćama (npr.torte), hrane s manjim udjelom masnoće (povrće) i neutralnih slika poput prirode. Studija je kasnije objavljena u časopisu Diabetes, Obesity and Metabolism, a dokazala je da su u ljudima koji su gledali slike hrane bogate masnoćama, a ranije pili napitke s orasima, te slike pobuđivale apetit u većoj mjeri nego u onima koji su pili zamjenske placebo napitke. 

"Orasi mogu promijeniti način na koji naš mozak percipira hranu i apetit", rekla je autorica istraživanja, Olivia M. Farr. "Naši rezultati potvrđuju dosadašnje tvrdnje da bi se orasi trebali u što većoj mjeri uključiti u zdravu prehranu."

 

23.08.2017. 15:01:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh