« Glazba
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
ZAGREBAČKA FILHARMONIJA

Jedinstveno glazbeno putovanje Sunčevim putem

Bijelu oktavu Filharmonija je otvorila gostovanjem En Shaoa

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zagrebačka filharmonija)
Više o

Zagrebačka filharmonija

,

malteški brod

,

Bijeli ciklus

,

Cristina Kirchner

Nakon iznimno uspješnog otvorenja sezone, Zagrebačka filharmonija i ugledni kineski maestro En Shao priredili su još jedan nezaboravan glazbeni doživljaj. Prvim koncertom u Bijeloj oktavi dvoranu Lisinski poveli su na "Sunčev put"!

To je, naime, bio naziv koncerta prema istoimenom ostvarenju Mila Cipre, kojim su Filharmoničari pod sigurnom rukom maestra Shaa otvorili ovu sasvim posebnu koncertnu večer. Atraktivan program i odlične izvedbe samo su potvrdile da od Zagrebačke filharmonije u novoj sezoni možemo očekivati puno, baš kao što nam poručuju i sloganom sezone: "Bezbroj glazbenih doživljaja".

Tajnoviti i intrigantni Sunčev put na specifičan je način razotkrio jedinstveni stil njegova autora, cijenjenog hrvatskog skladatelja Mila Cipre, a u nastavku večeri Klasična simfonija ruskog majstora Sergeja Prokofjeva svojim je duhovitim i britkim glazbenim jezikom zagrijala sve prisutne, još jednom potvrdivši da je prava miljenica i glazbenika i publike.

U drugom dijelu koncerta publika je dodatno nagrađena još jednom glazbenom poslasticom - glazbom iz baleta Dafnis i Hloja francuskog skladatelja Mauricea Ravela, koja je svim prisutnima pružila poseban doživljaj glazbe nesvakidašnje ljepote. Koncert "Sunčev put" u cjelini pokazao se kao zaista jedinstveno glazbeno putovanje za zadovoljnu publiku i dojmljivi početak Bijele oktave.

Iz Zagrebačke filharmonije, međutim, poručuju: to je samo jedan od brojnih glazbenih doživljaja koje nam spremaju kroz sve tri oktave nove sezone. Stoga do sljedećeg petka i koncerta u Plavoj oktavi, možemo samo zaključiti: "Jedan orkestar - Bezbroj glazbenih doživljaja!"

16.10.2010. 04:59:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh