« Život
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Jedini faktor uspješnog braka je...

Ne, nije seks, iako vjerujemo da je najveći broj vas odmah pomislio na to... vjerovali ili ne, radi se o temeljnim vrijednostima koje zastupate

Koja je tajna uspješnog braka?
Koja je tajna uspješnog braka? (Pixabay)
Više o

brak

,

sretan brak

,

sustav vrijednosti

Ljubav je najljepši osjećaj na svijetu, ali kako bi odnos između dvoje zaljubljenih opstao potrebno je biti na istoj frekvenciji.

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu je svoju karijeru posvetio rješavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar garantira stabilnu i uspješnu vezu.

To su - temeljne vrijednosti. Točnije, važno je dijeliti jednake temeljne vrijednosti s partnerom.

"Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijediti, a zajedničke vrijednosti opstaju", rekao je za BI doktor Pearson.

Pearson tvrdi kako interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Ako biste vi željeli za vikend ići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pravite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu.

Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner decidirano odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne vezu vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova

18.12.2018. 21:42:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh