Metro-portal.hr

objavljeno 18.12.2018. 21:42:00
ZNATE LI?

Jedini faktor uspješnog braka je...

Ne, nije seks, iako vjerujemo da je najveći broj vas odmah pomislio na to... vjerovali ili ne, radi se o temeljnim vrijednostima koje zastupate

Koja je tajna uspješnog braka?
Koja je tajna uspješnog braka? (Pixabay)

Ljubav je najljepši osjećaj na svijetu, ali kako bi odnos između dvoje zaljubljenih opstao potrebno je biti na istoj frekvenciji.

Psiholog Peter Pearson koji u Kaliforniji vodi Institut za parove i cijelu je svoju karijeru posvetio rješavanju ljubavnih problema tvrdi da samo jedna stvar garantira stabilnu i uspješnu vezu.

To su - temeljne vrijednosti. Točnije, važno je dijeliti jednake temeljne vrijednosti s partnerom.

"Temeljne vrijednosti su važnije od naleta uzbuđenja koje osjećate kada upoznate nekoga s kim dijelite osjećaj privlačnosti jer će te hormonalne reakcije s vremenom izblijediti, a zajedničke vrijednosti opstaju", rekao je za BI doktor Pearson.

Pearson tvrdi kako interesi mogu biti predmet kompromisa, ali ne i vrijednosti.

Ako biste vi željeli za vikend ići u prirodu, a vaš partner želi da ostanete kod kuće i pravite večeru za prijatelje, kompromisno se možete dogovoriti da ovaj vikend ispunite njegovu želju, a sljedeći vašu.

Međutim, ako vi želite djecu, a vaš partner decidirano odbija tu ideju, to je pitanje temeljnih vrijednosti koje može dovesti do problema u vezi.

Zbog toga je važno da prilikom upuštanja u ljubavne vezu vodite računa o svojim vrijednostima i vrijednostima osobe za koju ste zainteresirani kako u budućnosti ne bi došlo do sudara vaših svjetova

18.12.2018. 21:42:00
http://metro-portal.hr/jedini-faktor-uspjesnog-braka-je/115975/