« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 1 mjesec i 27 dana
ZNATE LI?

Je li važnija vježba ili zdrava hrana?

Što stvarno skida kilograme?
Što stvarno skida kilograme? (Arhiva)
Više o

zdrava hrana

,

vježbanje

Gubitak kilograma je problem velikog broja ljudi na svijetu, štoviše, možemo reći da je zapadna civilizacija uglavnom pretila... No, što je onda potrebno kako biste skinuli višak kilograma?

Kada je riječ o gubitku kilograma, mnogo je "tereta" stavljeno upravo na sam način prehrane i često možemo čuti da je vježbanje samo dodatak tom procesu.

Ali, novo je istraživanje pokazalo je da ta teorija možda ipak nije točna. Znanstvenici sa Sveučilišta Colorado smatraju kako je vježbanje mnogo učinkovitije od prehrane kada je riječ o gubitku kilograma.

"Istraživanje se bavilo pitanjem težine gubitka kilograma na duži vremenski period. Dokazali smo kako su osobe brže gubile kilograme uz jaču fizičku aktivnost, nego uz ograničen unos namirnica", rekla je doktorica Danielle Ostendorf, piše MindBodyGreen.

Premda ovo istraživanje nije razlog zbog kojeg ćete unositi sve što poželite u svoj organizam, možda vas potakne na aktivniji život umjesto da previše brinete o kalorijama.

Ovi rezultati naglašavaju važnost i vrijednost vježbanja u postizanju ciljeva povezanih s gubitkom kilograma. Osim toga, psihičke i fizičke koristi koje nam treninzi donose, dovoljni su razlozi za bavljenje bilo kakvom sportskom aktivnošću.

06.01.2021. 12:01:00
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    06.01.2021. 17:34
    i jedno idrugo
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh