« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 3 mjeseca i 21 dan
TUŽNO

Nema šale s depresijom...

Depresija utječe na obavljanje najjednostavnijih svakodnevnih zadataka, ponekad s razornim posljedicama za odnose s obitelji i prijateljima i mogućnosti da se zaradi za život

Nije to dobro...
Nije to dobro... (Arhiva)
Više o

depresija

,

simptomi

Depresija je bolest koju karakteriziraju poremećaji raspoloženja kao što su dugotrajna tuga, nesposobnost uživanja u ranije ugodnim stvarima ili aktivnostima i duševna bol. 

Ona utječe na obavljanje najjednostavnijih svakodnevnih zadataka, ponekad s razornim posljedicama za odnose s obitelji i prijateljima i mogućnosti da se zaradi za život. 

Kako bi se postavila dijagnoza depresije, odnosno depresivne epizode, ovi simptomi trebaju trajati najmanje dva tjedna. Isto tako, liječnici upozoravaju da se depresija također može pojaviti uslijed određenih zdravstvenih poremećaja ili problema.

Između ostalog, važno je vidjeti je li razina hormona štitnjače niska, ili možda već postoje neke bolesti srca i krvožilnog sustava. 

Kronični bolovi su također jedan od znakova depresije, pogotovo kronična upala organizma koje se jednostavno ne možete riješiti.

Tu su, na kraju i lupus i dijabetes, koji često idu ruku pod ruku...

Sve u svemu, pripazite malo...

02.06.2023. 18:45:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh