« Knjiga
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
RECENZIJA KNJIGE

Je li ljubav izbor ili sudbina? Saznajte u romanu "Izgubljena svjetlost"

Ovaj roman prvi joj je u nizu romana za odrasle te je odmah zaživio kao svjetski bestseller

Izgubljena svjetlost - Jill Santopolo
Izgubljena svjetlost - Jill Santopolo (Znanje)
Više o

recenzija knjige

,

Izgubljena svjetlost

,

Jill Santopolo

Život kroji zanimljive sudbine svakome pojedinačno. Neki prolaze kroz pakao pokušavajući preživjeti, dok drugi uživaju prekrasne ljepote živote bez prevelike muke. Sve u svemu, kakav god život živimo, u konačnici je ljubav ona koja nas gura naprijed i olakšava nam svakodnevicu. Lucy i Gabe imaju svoju posebnu priču koja ih prati, oblikujući im smisao života unutar kaosa koji pojedinci proživljavaju u današnjem modernom dobu.

Oni su se upoznali u potpuno neuobičajeno vrijeme. Čovjek bi zaključio da se sudbina s njima samo htjela poigrati, međutim, nije im ni na kraju pameti bilo da će im trenutak njihova susreta okrenuti sudbinski list i ispisati ga iznova. Upoznali su se na zadnjoj godini studija na sveučilištu Columbia, a taj susret mijenja im život u potpunosti. Oboje, ambiciozni i mladi, počinju dijeliti životne ideje i snove te zajedno zaključuju kako žele ostaviti velik trag u društvu i svijetu kojim se kreču. Žele imati značajan utjecaj u svijetu. Njihove ambicije ih na kraju ipak razdvoje no nakon godinu dana se ponovno susreću, je li to pitanje sudbine? Što god bilo, čini se da će jedno u drugom pronaći smisao života. Međutim, život ih ponovno povede odvojenim putevima. Gabe postane fotoreporter te povodom toga odlazi na Bliski istok ne bi li ostvario zamišljene ciljeve, dok Lucy ostaje u New Yorku i gradi svoju karijeru. Nakon toga slijedi trinaestogodišnje životno putovanje koje u njima od mladosti pa do zrele dobi budi osjećaje ljubomore, žudnje, izdaje, pa u konačnici i ostvarenje snova i velike ljubavi. Kakvu je igru sudbina s njima odlučila zaigrati? Jesu li zaista suđeni jedno drugom ili će se u konačni morati razdvojiti?

Izgubljena svjetlost" ljubavni je roman koji je prožet životnom tematikom u kojoj će djelić sebe pronaći svaki čitatelj. Spisateljica Jill Santopolo diplomantica je engleske književnosti na Sveučilištu Columbia a magistrirala je pisanje na Vermont Collage of Fine Arts. Ona putuje svijetom kako bi prenosila svoje znanje o umijeću pisanja i pripovijedanja. Ovaj roman prvi joj je u nizu romana za odrasle te je odmah zaživio kao svjetski bestseller. Preveden je zasad na tridesetak svjetskih jezika, a naklada Znanje nam donosi izdanje na hrvatskom. Bacite oko i uživajte u umijeću pisanja autorice Jill Santopolo.

07.06.2018. 11:29:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh