« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
EX-SWANS

Jarboe stiže u Mochvaru 5. ožujka

U svojoj glazbenoj karijeri izdala je više od 20 solo izdanja, više od 25 izdanja Swans-a, a broj suradnji s drugim umjetnicima već je premašio brojku 60

Kultna Jarboe stiže u Mochvaru
Kultna Jarboe stiže u Mochvaru (Marilyn Cheng)
Više o

koncert

,

Mochvara

,

Jarboe

Najkraća moguća najava ovog koncerta izgledala bi ovako: "U Močvaru dolazi jedna od najkultnijih ikona alternativne kulture". I time bi sve rekli. No nikad nije naodmet ovako "hrabre" izjave potkrijepiti i dodatnim riječima.

Naravno, većina glazbenih znalaca uvijek će Jarboe poistovjetiti i povezivati uz Swanse. Nimalo čudno s o obzirom da se radi o jednom od najbitnijih alter grupa svih vremena, a u kojoj je ova američka umjetnica igrala ogromnu ulogu. Ali, kao što su pokazala njezina kasnija dostignuća, Jarboe zaslužuje i mnogo više od ex Swans statusa.

U svojoj glazbenoj karijeri izdala je više od 20 solo izdanja, više od 25 izdanja Swans-a, a broj suradnji s drugim umjetnicima već je premašio brojku 60! Samo letimičan pogled na listu onih koji su čekali na svoju priliku da surađuju s njom otkriva njezinu fascinantnu energiju i pogled na umjetnost koji ne priznaje nikakve nametnute granice.

Upravo zato na tom popisu i jesu šarolika imena poput A Perfect Circle, Neurosis, Phil Anselmo, Blixa... Uz sve to stigla je i posvetiti se filmu, fotografiji, dizajnu, sinhroniziranju crtića, a u slobodno vrijeme baviti se i dizanjem utega, kick boxingom i planinarenjem. Mnogi će se složiti da se svi ti njezini talenti najbolje svjedoče uživo na nastupima koji prerastaju "obične" koncertne nastupe i pretvaraju se u umjetničke peformanse u kojimaJarboe pokazuje svoja mnogobrojna lica, od sramežljive školarke do demonima opsjednute umjetnice.

A ovom prilikom imat će i sjajnu gošću. Naime Jarboe će nastupiti uz pratnju briljantne čelistice Helen Money koja je, kao solistica ili kroz svoje bendove, dijelila stage s imenima kao što su Morrissey, Frank Black, Bob Mould i mnogi drugi. Stoga ovaj zagrebački koncert predstavlja zaista iznimnu priliku da prisustvujete jedinstvenom umjetničkom događaju i potpuno sigurni u tvrdnju s početka, ponavljamo je i na kraju.

Upad u pretprodaji: 65 KN, na dan događanja na blagajni kluba: 80 KN Ulaznice u pretprodaji potražite na sljedećim lokacijama: Klub Močvara, Trnjanski nasip bb, Dirty Old Shop, Tratinska 18, Rockmark, Berislavićeva 13. 

25.02.2015. 14:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh