« Glazba
objavljeno prije 9 godina i 2 mjeseca
INMUSIC 2015

Franz Ferdinand & Sparks premijerno na INmusic festivalu

INmusic ima čast biti prva postaja turneje novog projekta koji Alex Kapranos najavljuje već godinu dana - Franz Ferdinand & Sparks

Sjajan novi projekt FFS predstavlja se na INmusicu
Sjajan novi projekt FFS predstavlja se na INmusicu (INmusic)
Više o

FFS

,

Franz Ferdinand

,

Sparks

,

INmusic 2015

Na sinoćnjem druženju za medije INmusic festivala koje je održano u novootvorenoj Pivani u Zagrebu, organizatori INmusic festivala predstavili su premijerni nastup sasvim novog projekta - FFS (Franz Ferdinand & Sparks). Ovaj projekt, naziva FFS, imat će svjetsku premijeru upravo na INmusic festivalu!

Osim ovog iznimnog nastupa, powered by sponzor festivala Ožujsko pivo, ponovno će podržati natječaj "Zasviraj sa Žujom" i zajedno sa organizatorom festivala pružiti šansu jednom neafirmiranom bendu da zasvira na ovogodišnjem festivalu uz velika svjetska glazbena imena. Prijave na natječaj započet će već 2. ožujka, a svi detalji bit će objavljeni na službenoj stranici festivala www.inmusicfestival.com.

FFS je bend koji se sastoji od članova grupe Franz Ferdinand i Sparks, a za svoju svjetsku premijeru odabrali su desetu godišnjicu našeg najvećeg open air festivala. Otprilike u vrijeme prvog izdanja INmusic festivala, prije 10 godina, krenula je i inicijalna ideja o udruživanju snage u ovoj novoj odvažnoj, stvaralačkoj avanturi, a plodovi ove naizgled nevjerojatne glazbene ideje, konačno su rođeni.

Uzajamno divljenje između Alexa Kapranosa, Nicka McCarthya, Boba Hardya, Paula Thomsona te braće Rona i Russella Maela manifestirano je udarnim novim albumom u majstorskoj produkciji Johna Congletona (St. Vincent i mnogi drugi). Nastupom na INmusic festivalu Franz Ferdinand & Sparks počinju europsku turneju na kojoj će predstaviti novi materijal nastao u sklopu projekta FFS te najveće hitove Franz Ferdinanda.

Franz Ferdinand su inače poznati kao veliki prijatelji festivala i miljenici naše publike. Sve svoje hrvatske nastupe održali su na INmusic festivalu te su najbolji mogući gosti slavljeničkog 10. izdanja INmusica. Zadnji put su nastupili na INmusicu 2012. kada su također premijerno, predstavili nove pjesme s tada nadolazećeg albuma "Right Thoughts, Right Words, Right Action". Iza sebe imaju nagrade kao što su Grammy, Brit Awards i MTV nagradu te su planetarno popularna rock atrakcija. Svaki put nas počaste nekim novim iznenađenjem i svaki put sve boljim i boljim nastupom.

Ovog puta s njima su i fenomenalni kultni američki bend Sparks, koji je nastao 1971. godine u Los Angelesu. Sparks su se kroz desetljeća jedinstvenog glazbenog izričaja nametnuli kao pioniri čitavog niza glazbenih žanrova, od glam rocka i art rocka do synthpopa te su prepoznati kao velika inspiracija mnogim bendovima i izvođačima, od Curta Cobaina, Ramonesa, Faith No Morea, Sonic Youtha pa do samih Franz Ferdinanda. Sparkse ćemo slušati po prvi puta i ne sumnjamo u vrhunsku kombinaciju zvuka ova dva genijalna benda. Kako zvuči ova suradnja, saznat ćemo prije ostatka svijeta, na zagrebačkom Jarunu na ovogodišnjem INmusic festivalu.

Nastup FFS (Franz Ferdinand & Sparks) pojačava ionako iznimno atraktivan ovogodišnji program INmusica na kome su već potvrđeni: Placebo, Paolo Nutini, Of Monsters and Men, La Roux, Black Rebel Motorcycle Club, Death Cab for Cutie, Eagles of Death Metal, Future Islands, Frank Turner, Kate Tempest, Aziza Brahim i mnogi drugi...

INmusic festival organizira se od 22. do 24. lipnja 2015. godine uz potporu Ožujskog piva kao powered by sponzora te OTP banke koja omogućava beskontaktno plaćanje na festivalu. Ulaznice za deseto izdanje INmusic festivala mogu se nabaviti po cijeni od 299 kuna do 17. travnja. Svoje ulaznice možete uplatiti putem INmusic Webshopa, u dirty old SHOP-u u Zagrebu te u svim poslovnicama OTP banke u Hrvatskoj.

24.02.2015. 08:30:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh