« Putovanja
objavljeno prije 3 godine i 9 mjeseci
WOW!

Jakna za svjetske putnike - 15 kilograma prtljage bez beda

Bez kofera na let: Australci su osmislili jaknu u koju stane druga odjeća, cipele i laptop, a nakon što sjednete u avion, jednostavno ju sklopite i stavite ispod nogu

Jakna za svjetske putnike
Jakna za svjetske putnike (Airport Jacket)
Više o

top putovanja

,

jakna

,

prtljaga

,

airport jacket

Svaki pravi putnik ima jednu noćnu moru - nakon što je ulovio jeftinu avionsku kartu, treba u avion utrpati i prtljagu, a to obično košta i više od te jeftine karte... no, rješenju problema dosjetio se jedan australski par.

Oni su, naime, kreirali jaknu, koju najnormalnije možete obući i skinuti, a služi umjesto kofera, jer u nju stane 15 kilograma prtljage. Prtljage koju njome možete legalno 'prošvercati' na let, otkriva Mashable.

Svaki dijelić jakne maksimalno je iskorišten kako bi u njega stalo što više stvari. Ima čak 14 džepova, a u njih se može spremiti, ističe tvorac, lapop, iPad, par cipela, traperice, tri majice kratkih rukava, dva para donjeg rublja, džemper, boca za tekućinu, novčanik, mobitel i putovnica. Uza sve to, jakna se učinkovito bori protiv čekanja u redovima za prtljagu.

Koncept je to koji nije novi, no prijašnji pokušaji proizvodnje čudotvorne jakne nisu bili uspješni. Zato su tvorci ovog proizvoda krenuli drugim putem, pokrenuvši crowdfunding kampanju, kojom nastoje prikupiti 76 tisuća američkih dolara.

Sakupe li potrebna financijska sredstva, a na dobrom su putu, cijena jakne kada se pojavi na tržištu iznosit će 180 dolara. Za česte putnike zračnim prijevozom - itekako isplativo. 

Kako izgleda 'rukovanje' jaknom-koferom pogledajte u videu:

22.02.2017. 11:02:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh