« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 5 mjeseci
SNIJEG I VJETAR

Jaka bura otežava promet na sjevernom Jadranu

Zbog bure je za prvu skupinu vozila zatvorena Jadranska magistrala od Senja do Svete Marije Magdalene

Jaka bura otežava promet na sjevernom Jadranu
Jaka bura otežava promet na sjevernom Jadranu (Ivo Ravlić/Cropix)
Više o

promet

,

snijeg

,

bura

,

HAK

Zbog jake bure dionica Jadranske magistrale (D8) od Senja do Svete Marije Magdalene zatvorena je za autobuse na kat, kamp prikolice i motocikle (I. skupina vozila), izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Zbog zimskih uvjeta zabrana je za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a ostala vozila moraju imati zimsku opremu na državnim cestama u Lici na D1 Krnjak-Grabovac-Korenica-Udbina, D23 Žuta Lokva-Senj, D 25 Korenica-Lički Osik, D42 Josipdol-Poljanak, D52 Špilnik-Korenica, D 217 Grabovac-Ličko Petrovo Selo, D504 Ličko Petrovo Selo-Prijeboj, te na županijskim i lokalnim cestama na području Gospića i Senja.

Snijeg otežava vožnju mjestimice u Lici, Gorskom kotaru i Slavoniji, a vozačima se savjetuje da na put ne kreću bez zimske opreme. Opreznije treba voziti zbog moguće poledice u većem dijelu unutrašnjosti, posebice na mostovima i nadvožnjacima.

Zbog vode na kolniku, za sav su promet zatvorene županijske ceste: ŽC 5146 Donji Kosinj-Rudinka, ŽC 3156 Žažina-Mala Gorica i ŽC 3275 Stankovac-Slana.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama.

Na graničnim prijelazima Macelj i Mursko Središće pojačan je ulaz teretnih vozila. Granični prijelaz Plovanija otvoren je samo za vozila do 3,5 tone.

Trajekti i katamarani plove redovito. (hina/metro-portal)

16.12.2010. 18:30:32
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh