« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
PUNOMOĆ POTPISANA

Goran Suić zastupat će Ivu Sanadera

Bivši premijer je u pritvoru potpisao punomoć Goranu Suiću kojemu će se u obrani priključiti i odvjetnik Ivan Lovrić

Goran Suić
Goran Suić (Pool/Cropix)
Više o

Ivo Sanader

,

Goran Suić

Bivši premijer Ivo Sanader danas je u austrijskom pritvoru potpisao punomoć zagrebačkom odvjetniku Goranu Suiću koji će ga zastupati u istragama koje se protiv njega vode u Hrvatskoj.

Suić je Hini izjavio da je Sanadera danas posjetio u pritvoru u Salzburgu gdje mu je potpisao punomoć za zastupanje u uskočkim istragama o izvlačenju novca preko tvrtke "Fimi media" i nezakonitom poslovanju HEP-a i Diokija. "Punomoć ćemo sutra prijaviti na Županijskom sudu u Zagrebu", kazao je Suić. Dodao je da će se u obranu bivšeg premijera uključiti još neke kolege, među kojima i odvjetnik Ivan Lovrić.

Na pitanje kada će otići u USKOK kako bi proučio istražni spis protiv Sanadera, Suić je kazao da je o tome prerano govoriti te da će to "najvjerojatnije učiniti kolega Lovrić". Kazao je da se Sanader u pritvoru u dobro osjeća te da nema primjedbe na zatvorski tretman.

Odvjetnik Suić široj je javnosti postao poznat nakon što je u rujnu 2003. ranjen hicima iz pištolja ispred svog ureda u središtu Zagreba. Maskirani napadač prišao mu je i ispalio dva metka u nogu. Mediji su njegovo ranjavanje povezivali sa sporom Privredne banke i tvrtke AGM, koju je predstavljao Hrvoje Petrač, kasnije osuđen zbog otmice sina Vladimira Zagorca.

Suić je u tom sporu zastupao Privrednu banku, a osim njega napadnut je i njegov kolega Ivan Lovrić te pretučen predsjednik Uprave Privredne banke Božo Prka. Suić i Lovrić su se potom povukli iz slučaja, a banka se nagodila s AGM-om. (hina/metro-portal)

16.12.2010. 18:19:38
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh