Metro-portal.hr

objavljeno 24.07.2012. 17:17:00
KIDS

Jak utjecaj filmova na seksualni život tinejdžera

Neupitna je povezanost između ranije seksualne aktivnosti tinejdžera i filmova punih seksa, uz razvijanje nezdravih seksualnih navika

Nemojte dozvoliti da vam filmovi odgajaju djecu
Nemojte dozvoliti da vam filmovi odgajaju djecu (Arhiva)

Da djeca iz raznoraznih filmova uče stvari koje ne bi trebala, znamo i sami, no istraživanje koje je provelo Sveučilište u Dartmouthu trebalo bi definitivno zabrinuti svakoga. Naime, u studiji je sudjelovalo preko 1.200 ispitanika u dvije faze. 

Prvo su u dobi između 12 i 14 godina odgovarali na pitanja o filmovima koje su gledali, a među 700 naslova bili su i Američka pita, American Beauty i još dosta sličnih, a nakon šest godina su se vratili kako bi odgovorili na pitanja o svom seksualnom životu.

Voditelj ispitivanja Ross O'Hara kaže da je razvidna povezanost između ranog seksualnog razvoja i izloženosti seksu u filmovima. Ispitanici koji su gledali filmove pune seksualnih scena ranije su počinjali svoj seksualni život, češće su mijenjali partnere i vrlo rijetko koristili kondome.

Kako se u filmovima kondomi vrlo rijetko spominju, a gotovo nikad ne koriste u scenama seksa, nije ni čudo da mladi misle da to zapravo nije niti potrebno. 

Preporuka grupe istraživača je zapravo zdravorazumski savjet: razgovarajte s djecom, objasnite im da je seks na filmu različit od onoga u stvarnom životu i pokušajte utjecati na njihove seksualne navike. Bolje se i malo blamirati pred djecom nego prepustiti da ih odgajaju hollywoodski filmovi ...

24.07.2012. 17:17:00
http://metro-portal.hr/jak-utjecaj-filmova-na-seksualni-zivot-tinejdzera/72830/