Probajte jaja punjena pikantnim francuskim umakom
Umjesto da ih poslužite sama, jaja ove godine možete obogatiti umakom remoulade
Francuska verzija popularnog tartar umaka, remoulade, idealna je u kombinaciji s jajima, a posebno je praktično što ga možete iskoristiti kako bi u još finijem obliku poslužili pisanice koje se nisu pojele, ili jaja koja su u kuhanju pukla pa se ne mogu bojati.
Za pripremu punjenih jaja s umakom remoulade potrebno vam je manje od 30 minuta. Kuhana jaja potrebno je oguliti i prepoloviti, a žumanjak treba izvaditi i odložiti u posebnu posudu.
Remoulade je pikantna majoneza u koju se, prema želji, mogu dodati kapari i nasjeckani kiseli krastavci. Za njegovu osnovnu pripremu potrebno je u posudi pomiješati ocat, senf, luk, celer, hren i peršin, te dodati ulje, sol, češnjak, crni papar i ljutu papriku.
Sastojci za umak remoulade:
2 žlice octa
2 žlice senfa
1,5 žličice sjeckanog crvenog luka
2 žlice sjeckanog celera
4 žlice hrena
1 žličica sjeckanog peršina
pola šalice ulja
1,5 žličice soli
režanj češnjaka
papar i ljuta papirka po želji
U kremasto pomiješani umak potrebno je dodati žumanjke, još jednu žličicu senfa te sol i papar. Slijedi punjenje prepolovljenih jaja, koje potom treba odložiti u hladnjak na sat vremena. Punjena jaja mogu se dekorirati crnim paprom ili ljutom paprikom.
Novi komentar