« Lifestyle GASTRO
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
RECEPT ZA USKRS

Probajte jaja punjena pikantnim francuskim umakom

Umjesto da ih poslužite sama, jaja ove godine možete obogatiti umakom remoulade

(Shutterstock)
Više o

jaja na sto načina

,

ljuti umak

,

jaja

,

remoulade

,

recepti za Uskrs

,

punjena jaja

,

umaci

Francuska verzija popularnog tartar umaka, remoulade, idealna je u kombinaciji s jajima, a posebno je praktično što ga možete iskoristiti kako bi u još finijem obliku poslužili pisanice koje se nisu pojele, ili jaja koja su u kuhanju pukla pa se ne mogu bojati.

Za pripremu punjenih jaja s umakom remoulade potrebno vam je manje od 30 minuta. Kuhana jaja potrebno je oguliti i prepoloviti, a žumanjak treba izvaditi i odložiti u posebnu posudu.

Remoulade je pikantna majoneza u koju se, prema želji, mogu dodati kapari i nasjeckani kiseli krastavci. Za njegovu osnovnu pripremu potrebno je u posudi pomiješati ocat, senf, luk, celer, hren i peršin, te dodati ulje, sol, češnjak, crni papar i ljutu papriku.

Sastojci za umak remoulade:

2 žlice octa
2 žlice senfa
1,5 žličice sjeckanog crvenog luka
2 žlice sjeckanog celera
4 žlice hrena
1 žličica sjeckanog peršina
pola šalice ulja
1,5 žličice soli
režanj češnjaka
papar i ljuta papirka po želji

U kremasto pomiješani umak potrebno je dodati žumanjke, još jednu žličicu senfa te sol i papar. Slijedi punjenje prepolovljenih jaja, koje potom treba odložiti u hladnjak na sat vremena. Punjena jaja mogu se dekorirati crnim paprom ili ljutom paprikom.

26.03.2013. 14:00:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh