« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
ŠOK

Jadranka Kosor najavljuje žalbu - kvalifikacija presude je neprihvatljiva

Sjednica Vlade danas popodne - odlučivat će se o daljnjim pravnim koracima

Više o

Jadranka Kosor

Na današnjoj presici premijerka je pročitala pripremljenu izjavu i nije odgovarala na pitanja novinara. Izjavila je da presuda koja je danas izrečena generalima Markaču i Gotovini, nije pravomoćna. "Pred nama je žalbeni postupak."

Nastavila je da s obzirom na to da je sudsko vijeće zaključilo da je Oluja udružani zločinački poduhvat, to je za Vladu republike Hrvatske neprihvatljivo - Vlada će poduzimati sve da se takva kvalifikacija pred drugostupanjskim vijećem poništi. 

"U životu pojedinaca i naroda postoje trenuci koje je teško prihvatiti. Naše stajalište o karakteru operacije Oluja vrlo je jasno: to je bila legitimna operacija s ciljem oslobođenja područja. Svaka naša reakcija se u ovom trenutku pomno prati i mjeri, međutim želi reći ono što vjerujem da osjećaju svi hrvatski građani., Mi se istine ne bojimo, ponosni smo na sve koji su omogućili da danas budemo slobodna država. Hrvatima želim zahvaliti što i u ovim trenucima pokazuju dostojanstvo. Uvjerena sam da ćemo i u ovoj situaciji pokazati jedinstvo i iskazati našu vjeru u hrvatsku budućnost".

15.04.2011. 13:22:45
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    hrvatica
    15.04.2011. 13:44
    kozo glupa, sve si usrala sa svojim hadezeovcima. što si učinila za istinu? samo hodaš okolo cijele dana i prodaješ maglu.
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh