« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 2 mjeseca
OPĆE NEZADOVOLJSTVO

Poruka s Trga: Mi Hrvati i Hrvatice nikada nećemo priznati taj sud

Povicima nezadovoljstva i psovkama sudionici skupa na Trgu bana Jelačića dočekali su presude generalima Markaču i Gotovini, a pljeskom oslobađajuću presudu generalu Čermaku

Fotografija vijesti
Više o

Haški sud

,

Trg bana Jelačića

,

nezadovoljstvo

,

presuda generalima

Za vrijeme čitanja presude sudionici skupa su u tišini i često u nevjerici pratili riječi suca koji je obrazlagao presudu. U jednom trenutku čak je i isključen službeni prijevod Haaškog suda uz obrazloženje "ne želimo slušati ovu srbštinu".

Nakon izricanja presude sudionici skupa na pozornicu su iznijeli veliki transparent na kojem je pisalo "Hrvatski izdajnici: Mesić, Sanader, Pusić, Josipović, Kosor, Šeks, Bajić, Račan" te veliki portret generala Gotovine.

Sudionicima skupa obratio se glumac Božidar Alić s porukom: "Mi Hrvati i Hrvatice nikada nećemo priznati taj sud". Dodao je da veleizdajnici i ratni zločinci žive tu i žive dobro, pokazavši na transparent s imenima hrvatskih političara. Naglasio je da rat protiv Hrvatske još traje. Na skupu još je okupljeno nekoliko tisuća ljudi i očekuje se obraćanje predstavnika organizatora braniteljskih udruga i drugih.

15.04.2011. 13:13:57
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh