Jabučni ocat - lijek iz prirode
Jabučni ocat odavno se koristi kao lijek za mnoge boljke, a evo kako ćete ga upotrebljavati bez mogućih negativnih nuspojava
Jabučni ocat koristi se za regulaciju probave, jačanje imuniteta, ubrzavanje metabolizma i poticanje sagorijevanja masnih naslaga upravo na najnezgodnijim mjestima, a uz sve to uspješno će regulirati razinu šećera u krvi nakon obroka.
Ipak, jabučni ocat može izazvati i neugodne nuspojave u slučaju da se konzumira na pogrešan način, pa ne škodi podsjetiti kako ga zapravo treba piti.
Prvo i osnovno, mješavine s jabučnim octom najbolje je piti na slamčicu kako vam njegove kiseline ne bi oštetile sluznicu u ustima, a jednako tako nije ga dobro piti na prazan želudac ili prije obroka jer može izazvati mučninu aktiviranjem želučanih kiselina.
Stoga, poslušajte savjet stručnjaka - mješavinu jabučnog octa pijte jednom dnevno nakon većeg obroka, a ako ste i večerali obilno, popijte i tada.
Ako imate problema s masnim naslagama na trbuhu, predlažemo vam ovaj recept
Recept za skidanje sala s trbuha
Sastojci
čajna žlica jabučnog octa
sok od jednog limuna
naribana korica limuna
1/8 žličice kajenske paprike
Priprema
Naribajte koricu limuna i stavite u decilitar tople vode, ostavite da stoji desetak minuta. Zatim iscijedite limun, dodajte sok u vodu s naribanom koricom pa ubacite i jabučni ocat i kajensku papriku. Dobro promiješajte i pijte u gutljajima, s tim da prije svakog gutljaja ponovno promiješate kako biste popili sve sastojke ravnomjerno.
Koristi
Korica limuna sadrži polikosanol, vrstu šećera koja pomaže u sagorijevanju masnoća, limunov sok pun je hidroksicitata koji usporava stvaranje masnih naslaga, dok jabučni ocat čisti crijeva od toksina, ispire neprobavljenu hranu i topi masnoće.
Uz to, kajenska paprika sadrži kapsaicin, a njegova je uloga stimulacija živčanog sustava na proizvodnju topline - to će ubrzati probavu, trošenje kalorija i pomoći u učinkovitijem izgaranju masti.
Novi komentar