Metro-portal.hr

objavljeno 07.01.2016. 09:01:00
ISPROBAJTE!

Jabučni ocat - lijek iz prirode

Jabučni ocat odavno se koristi kao lijek za mnoge boljke, a evo kako ćete ga upotrebljavati bez mogućih negativnih nuspojava

Jabučni ocat učinkovito otapa masnoće
Jabučni ocat učinkovito otapa masnoće (Shutterstock)

Jabučni ocat koristi se za regulaciju probave, jačanje imuniteta, ubrzavanje metabolizma i poticanje sagorijevanja masnih naslaga upravo na najnezgodnijim mjestima, a uz sve to uspješno će regulirati razinu šećera u krvi nakon obroka.

Ipak, jabučni ocat može izazvati i neugodne nuspojave u slučaju da se konzumira na pogrešan način, pa ne škodi podsjetiti kako ga zapravo treba piti.

Prvo i osnovno, mješavine s jabučnim octom najbolje je piti na slamčicu kako vam njegove kiseline ne bi oštetile sluznicu u ustima, a jednako tako nije ga dobro piti na prazan želudac ili prije obroka jer može izazvati mučninu aktiviranjem želučanih kiselina.

Stoga, poslušajte savjet stručnjaka - mješavinu jabučnog octa pijte jednom dnevno nakon većeg obroka, a ako ste i večerali obilno, popijte i tada.

Ako imate problema s masnim naslagama na trbuhu, predlažemo vam ovaj recept

Recept za skidanje sala s trbuha

Sastojci

čajna žlica jabučnog octa
sok od jednog limuna
naribana korica limuna
1/8 žličice kajenske paprike

Priprema

Naribajte koricu limuna i stavite u decilitar tople vode, ostavite da stoji desetak minuta. Zatim iscijedite limun, dodajte sok u vodu s naribanom koricom pa ubacite i jabučni ocat i kajensku papriku. Dobro promiješajte i pijte u gutljajima, s tim da prije svakog gutljaja ponovno promiješate kako biste popili sve sastojke ravnomjerno.

Koristi

Korica limuna sadrži polikosanol, vrstu šećera koja pomaže u sagorijevanju masnoća, limunov sok pun je hidroksicitata koji usporava stvaranje masnih naslaga, dok jabučni ocat čisti crijeva od toksina, ispire neprobavljenu hranu i topi masnoće.

Uz to, kajenska paprika sadrži kapsaicin, a njegova je uloga stimulacija živčanog sustava na proizvodnju topline - to će ubrzati probavu, trošenje kalorija i pomoći u učinkovitijem izgaranju masti.

07.01.2016. 09:01:00
http://metro-portal.hr/jabucni-ocat-lijek-iz-prirode/95893/