« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 8 godina i 5 mjeseci
ZAPAMTITE

Najčešće pogreške koje upropaštavaju dijete

Krenuli ste na dijetu i nekako vam ne ide? Kilogrami se ne tope brzinom kojom ste očekivali? Mora da radite neke od ovih pogrešaka

Što sprječava učinkovitost dijete
Što sprječava učinkovitost dijete (Shutterstock)
Više o

dijeta

,

pogreške

,

učinkovita dijeta

Dijeta bi uvijek trebala biti zadnji korak koji poduzimate kad želite skinuti višak kilograma, a pritom je treba pomno isplanirati, napraviti jelovnik barem za nekoliko dana unaprijed i pripremiti sve potrebne namirnice.

U suprotnom, velike su šanse da ćete u nekom trenutku odustati, a tome će pripomoći i najčešće pogreške koje rade ljudi na dijeti.

Tako, primjerice, potpuno izbacivanje ugljikohidrata ili masti u najvećem broju slučajeva neće pomoći pri skidanju kilograma - smanjiti da, potpuno izbaciti niti slučajno, jer će dodavanje ugljikohidrata jelima smanjiti unos kalorija. Orijentirajte se na zdrave ugljikohidrate poput slatkog krumpira, integralnih žitarica ili smeđe riže, a izbacite jednostavne ugljikohidrate poput pekarskih proizvoda.

Ista je stvar s mastima - ostavite se masnog mesa i brze hrane, a jedite male porcije zdravih masti poput onih iz avokada, oraha, ekstra djevičanskog maslinovog ulja, plave ribe ili oraha i sjemenki. 

Naravno, i njih treba konzumirati u umjerenim količinama jer su vrlo kalorične, a jednako tako zaboravite na grickalice između obroka, a umjesto njih pojedite juhu, malo tune iz konzerve ili popijte jogurt.

Za kraj, izbjegavajte "gotove dijetalne obroke" i pripazite na unos alkohola - kaloričan je do bola. I da, i kave s raznim dodacima mogu doseći 400 kalorija u jednoj šalici ...

07.01.2016. 11:25:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh