« Svijet
objavljeno prije 10 godina i 6 mjeseci
OLUJA

Izvanredno stanje u New Yorku i New Jerseyju!

Guverneri New Yorka i New Jerseya proglasili su izvanredno stanje i zamolili stanovnike da ostanu u kućama jer je u četvrtak sjeveroistok SAD-a zahvatila velika snježna oluja

Snježna oluja paralizirala New York
Snježna oluja paralizirala New York (Screenshot YouTube)
Više o

New York

,

Oluja

,

izvanredno stanje

,

New Jersey

Prva velika zimska oluja u 2014. godini donijela je niske temperature i jake vjetrove koji pušu od doline Mississippija do obale Atlantskog oceana. Oluja je zahvatila dijelove Nove Engleske, uključujući i Boston, koji se pripremaju za snijeg koji bi do petka ujutro mogao napadati tridesetak centimetara.

'Kao što se zimska oluja razvija, donoseći obilan snijeg i jake vjetrove u mnogim dijelovima države, pozivam sve građane New Yorka na oprez, izbjegavanje putovanja i boravak u zatvorenom prostoru ', rekao je guverner New Yorka Andrew Cuomo .

Do otkazivanja letova zrakoplova došlo je u trenutku kada su se mnogi putnici vraćali sa blagdana, a službenici u bostonskoj Međunarodnoj zračnoj luci izjavili su da je u četvrtak poslijepodne i navečer otkazana četvrtina planiranih letova. Ed Freni rekao je da su dvije piste ostale otvorene i kako očekuje da će zračna luka ostati otvorena sve dok to bude sigurno.

Zbog snažne sniježne oluje do sada je u SAD-u otkazano gotovo 2500 letova, a njih još 7000 je odgođeno. Najviše su pritom pogođene zrakoplovne luke u Chicagu i Newarku. U New Yorku se tri najveće zrakoplovne luke pripremaju za zbrinjavanje putnika čiji su letovi otkazani.

Cuomo i guverner New Jerseya Christie naložili su da u petak budu zatvoreni državni uredi koji nisu od vitalne važnosti, rekavši da se najgore očekuje između četvrtka navečer i petka rano ujutro. U petak će u državi New Jersey biti zatvorene i javne škole, rekao je Christie.

03.01.2014. 08:33:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh