« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 7 mjeseci
internet fight

Izraelski premijer predlaže Twitter za borbu protiv Irana

Netanyahu je naglasio kako iranske vlasti svom narodu ne dopuštaju slobodu informiranja te smatra kako bi tu mogle uskočiti SAD

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Benjamin Netanyahu

,

Twitter

,

iranske vlasti

Izraelski premijer Benjamin Netanyahu u ponedjeljak je Sjedinjenim Državama predložio da koriste internetsku društvenu mrežu Twitter i internet u borbi protiv iranskog režima, izvijestili su službeni izvori.

"Iranske vlasti ne dopuštaju svom narodu slobodu informiranja putem interneta... Bilo bi iznimno za SAD da koristi Internet i Twitter protiv iranskog režima", izjavio je Netanyahu na sastanku povjerenstva obrane i vanjskih poslova pri parlamentu. "U ovih posljednjih nekoliko godina Iran se percipira kao zemlja s antipatičnim režimom i izaziva duboku mržnju prema iranskom narodu."

Poput mnogih zapadnih zemalja Izraelci optužuju Irance da pokušavaju stvoriti nuklearno oružje, pravdajući se civilnim potrebama. Teheran takve optužbe odbacuje.

Izraelci Iran smatraju najgorim neprijateljem, s obzirom na to da je iranski predsjednik Mahmud Ahmadinedžad nekoliko puta izjavio kako židovska država ne bi trebala postojati. (hina/metro-portal)

07.12.2009. 14:19:07
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    07.12.2009. 15:06
    zanimljivo, a kad treba izvješćivati o izraelskom masakriranju Palestinaca u Gazi onda sloboda informiranja više nije važna?... jadno... a što se tiče twittera, na prošlim prosvjedima u Iranu je netko na twitteru napisao da tenkovi kreću na prosvjednike, što se kasnije uspostavilo kao teška dezinformacija, zato treba uzeti informacije s twittera s rezervom, jer je zlonamjernicima lako širiti dezinformacije na taj način...
  2. avatar
    07.12.2009. 15:10
    Zlo(namjernici) = Mossad
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh