« Svijet
objavljeno prije 11 godina i 6 mjeseci

Izraelski ministar vanjskih poslova prešao sve granice pristojnosti

Avigdor Lieberman optužio je Europu da vodi neprijateljsku politiku prema Židovima kao krajem 30-ih godina prošlog stoljeća

Nije li već dosta?
Nije li već dosta? (Arhiva)
Više o

Izrael

,

Avigdor Lieberman

,

okupirani teritorij

Sramotan istup izraelskog ministra vanjskih poslova vjerojatno neće dobiti primjereni odgovor, no ovoga puta Avigdor Lieberman prešao je sve granice pristojnog ponašanja, prozvavši Europu da vodi neprijateljsku politiku prema Židovima kao krajem 30-ih godina prošlog stoljeća.

Da sad ne ulazimo u proces nastanka Izraela, što bi trebali znati i vrapci na grani, kao i djeca u školama, koji je jednostavno zbrisao međunarodno priznatu državu Palestinu i već šezdeset godina se bezobzirno širi ognjem i mačem, ovakav istup pokazuje bahatost bez premca.

Palestinska samouprava, kako god to željeli zvati a da ne zovemo državom, što se trude sve svjetske institucije, ima određena prava i upravo je postala država promatrač u UN, u jednakom statusu kao i Vatikan.

No. Izrael planira na teritoriju koji nije njihov nastaviti izgradnju židovskih naselja, pokušavajući ponovno silom zadobiti nešto što nije njihovo. Uz činjenicu da imaju atomsku bombu, da granatiraju sve okolne države kad im to padne na pamet, stvarno je izuzetno sramno i bezobrazno prozivati nekoga da ne podržava nasilje, kršenje svih međunarodnih ugovora, ljudskih prava i normi civiliziranog ponašanja.

Takvo ponašanje, gle čuda, izaziva antagonizam obitelji ubijenih i zlostavljanih, pa eto, ima država koje su jasno rekle da je 60 godina terora Izraela na Bliskom istoku, jedinog razloga što je to područje trusno od Drugog svjetskog rata, dosta. 

Naravno da Iran pretjeruje, zajedno s Hezbollahom, kad najavljuje uništenje Izraela i da takvoj retorici nema mjesta. No, i narod koji se smatra kolijevkom moderne civilizacije, Biblije i raznih drugih tekovina morao bi razmisliti o ponašanju svojih vođa.

Podsjećanje na nacizam i zlo koje je tada vladalo svijetom izraelski političari vade kao asa iz rukava svaki puta kad žele napraviti nešto što je protiv zdravog razuma, međunarodnih normi i civilizacijskog ponašanja. Malo su ga već izlizali, a i mogli bi se prisjetiti priče o dječaku koji je vikao vuk!

11.12.2012. 09:59:57
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    urbanjungle
    11.12.2012. 10:42
    KAK SE U MNOŽINI ZOVE ONO KAJ OBIČNO DRŽIMO POD SUDOPEROM
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh