« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 2 mjeseca
PORUKA MIRA

Izraelci na Facebooku: Iranci, mi vas volimo!

"Da bi rat između nas bio moguć, prvo se moramo međusobno bojati, mrziti se, a ja vas se ne bojim, ne mrzim vas", stoji u poruci jednog izraelskog profesora Irancima

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Iran

,

Izrael Iran

Unatoč sve češćim prijetnjama vojnom intervencijom s jedne i s druge strane, Facebook kampanja jednog izraelskog nastavnika nazvana „Iranci, mi vas volimo" naišla je na nevjerojatni pozitivni odjek, prenosi Hina.

"Iranci, mi vas nećemo bombardirati, mi vas volimo", napisali su na Facebooku nastavnik Ronny Edry i njegova supruga Michal Tamir u suradnji sa školom za grafički dizajn "Pushpin Mehina".

"Iranskom narodu, majkama, djeci, braći i sestrama. Da bi rat između nas bio moguć, prvo se moramo međusobno bojati, mrziti se, a ja vas se ne bojim, ne mrzim vas. Čak vas i ne poznajem. Nijedan Iranac nije mi naudio", napisao je Edry.

U prvim komentarima nazvan je "glupanom" i "naivčinom", a zatim je dobio stotine "lajkanja" i odgovora Iranaca u roku od 48 sati.

"Stalni razgovori o ratu i prijetnjama stvaraju stres i strah", objasnio je Edry za dnevnik Haaretz i rekao da je želio doprijeti do Iranca, no nije mogao zamisliti da će odgovor stići tako brzo.

Izraelski dužnosnici zadnjih mjeseci učestalo spominju mogućnost preventivnog napadu na iranska nuklearna postrojenja, a Iran, koji tvrdi da je njegov cilj nuklearna energija, a ne oružje, trpi međunarodne sankcije zbog nedovoljne suradnje s Međunarodnom agencijom za atomsku energiju.

"Vaše riječi dopiru do nas unatoč cenzuri. Iranski narod, za razliku od režima, ne mrzi nikoga, a najmanje Izraelce... Nikada nismo Izraelce smatrali neprijateljima. Režim ne može dobiti javnu potporu za rat", napisao je jedan Iranac i prognozirao da će taj režim "ubrzo umrijeti".

Do nedjelje poslijepodne snimke Iranaca bez lica, preplavile su stranice Pushpin Mehina Facebook te blog "Israel Loves Iran".

Iranci uglavnom nisu postavili fotografije koje im otkrivaju lice jer bi "zbog toga mogli završiti u zatvoru".

Edryjevu inicijativu uz poruke mira i ljubavi pozdravili su i korisnici iz drugih zemalja.

19.03.2012. 17:31:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh