« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
SAAD HARIRI:

Izrael želi sukob s Libanonom, Iranom i Sirijom

Dužnosnika iz Tel Aviva u zadnje vrijeme sve češće otvoreno spominju rat, upozorio je libanonski premijer

Saad Hariri
Saad Hariri (Getty Images)
Više o

Izrael

,

sukob

,

Libanon

,

Saad Hariri

Libanonski premijer Saad Hariri za iranske je medije izjavio kako je dobio informaciju o tome da Izrael želi započeti sukob s Iranom, Sirijom i Libanonom. Hariri je informaciju otkrio tijekom službenog posjeta Vatikanu te je talijanske vlasti pozvao da izvrše pritisak na Izrael kako bi se priključio bliskoistočnim mirovnim pregovorima.

"Izrael ne može samo tvrditi kako je zainteresiran za mirovni proces, a u praksi ne poduzimati ništa po tom pitanju", izjavio je Hariri u intervjuu za RAI News 24 dodavši kako "Arapi zaista žele mir no Izrael zanima isključivo sukob s Libanonom, Sirijom i Iranom." Naglasio je i gotovo svakodnevne izraelske povrede libanonskog zračnog prostora koje je okarakterizirao kao neprihvatljive.

Haririju je i tijekom proteklog tjedna dao slične izjave upozorivši u nekoliko navrata kako Izrael predstavlja rastuću prijetnju cijelom području Bliskog istoka.

U prilog zabrinutosti libanonskog premijera idu i izjave dužnosnika iz Tel Aviva koji u zadnje vrijeme sve češće otvoreno spominju rat s Libanonom. Krajem siječnja jedan je izraelski ministar otkrio kako postoje planovi židovske države za još jedan, treći po redu, napad na Libanon.

Hariri je zbog svega toga još početkom veljače uputio upozorenje Izraelu izjavivši kako će se, ukoliko napadne Libanon, Izrael suočiti s ujedinjenom, a ne podijeljenom državom, koja će se odlučno braniti.

21.02.2010. 13:05:34
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    21.02.2010. 15:07
    naravno, izraelci žive od rata i stvaraju nove neprijatelje inače ne bi mogli stvarati iluziju žrtve i dobivati oko 3 milijarde dolara pomoći od SAD svake godine... :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh