« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
POVUCI POTEGNI

Izrael želi nastavak pregovora, ali prijeti osvetom za napad

Na Zapadnoj obali danas je ubijeno četvero Izraelaca - izraelske vlasti kažu da će unatoč tome nastaviti pregovore, ali i odgovoriti na napad

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

pojas Gaze

,

Zapadna obala

,

mirovni pregovori

,

Benjamin Netanyahu

,

Izrael Palestina

,

Boštjan Cesar

Izrael je u utorak rekao da napad na Zapadnoj obali u kojem je ubijeno četvero Izraelaca neće omesti planove obnove izravnih pregovora s Palestincima.

Izraelski portal "ynet" prenio je izjavu neimenovanog suradnika premijera Benjamina Netanyahua da će se razgovori nastaviti kako je planirano. No u izvješću se upozorava da će Izrael, kao i u ranijim takvim slučajevima, odgovoriti na napad, što ukazuje da će doći do nekog oblika izraelske odmazde, izvijestila je agencija Dpa.

Uoči bliskoistočnog mirovnog summita u Washingtonu, u utorak je na Zapadnoj obali u blizini Hebrona automobilu ustrijeljeno četverero izraelskih civila, rekla je glasnogovornica izraelske vojske

>> Objavljene nove fotografije ponižavanja zarobljenih Palestinaca

Dva muškraca i dvije žene, od kojih je jedna bila trudna, ubijeni su vatrenim oružjem iz vozila koje je prolazilo pored njih na prometnoj cesti na okupiranom palestinskom teritoriju koji koriste i Palestinci i izraelski naseljenici, izvijestila je agencija Reuters.

Oružano krilo pokreta Hamas, Brigade al-Qassam, u utorak je izjavilo da je napad "prirodan odgovor na zločine izraelske okupacije". Ta militantna skupina u izjavi poslanoj medijima nije preuzela odgovornost za napad, napominje Dpa.

Palestinske vlasti na Zapadnoj obali rekle su, pak, da će poduzeti mjere kako bi spriječile ponavljanje napada militanata.

U izjavi koju je objavio njegov ured premijer Salam Fayyad je osudio napad koji se pripisuje oružanom krilu islamističkog pokreta Hamas. (hina/metro-portal)

31.08.2010. 23:15:58
    
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    donhuangenaro
    01.09.2010. 08:31
    kome zapravo više šteti mir? izraelskim doseljenicima, zato jer moraju zaustaviti izgradnju i protjerivanje palestinaca... ovaj napad je izveden kako bi se zaustavili mirovni pregovori, što će reć da su ga zasigurno izvršili židovski doseljenici preobučeni u arapske odore ili mossadovi agenti provokatori :-P
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh