« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 3 mjeseca
ŠTETNE IZJAVE

Izrael zabranio svojim dužnosnicima komentiranje napada na Iran

Netanyahu je tu inicijativu poduzeo nakon niza alarmantnih izjava članova vlade i visokih časnika po tom pitanju zadnjih dana

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Benjamin Netanyahu

,

napad na Iran

,

Izrael Iran

Izraelskim ministrima i vojnim dužnosnicima do daljnjega je zabranjeno komentiranje i raspravljanje o potencijalnom napadu na Iran, a naredba je došla direktno od premijera Benjamina Netanyahua, piše Hina.

Netanyahu je tu inicijativu poduzeo nakon niza alarmantnih izjava članova vlade i visokih časnika po tom pitanju zadnjih dana.

Na svojoj internetskoj stranici list Maariv citira "visokog dužnosnika u Jeruzalemu" koji objašnjava da premijer želi izbjeći dojam kako Izrael želi Sjedinjene Države uvući u rat protiv Irana mimo njihove volje.

Takav scenarij "mogao bi naškoditi nacionalnim interesima SAD-a i poljuljati odnose s Izraelom", dodao je taj dužnosnik.

Po njemu, kritike su posebno usmjerene na nedavne izjave ministra obrane Ehuda Baraka, pomoćnika premijera zadužena za strateške poslove Moshea Yaalona i nekoliko generala.

Američki predsjednik Barack Obama ocijenio je u nedjelju da Izrael nije odlučio o mogućem napadu na iranska nuklearna postrojenja.

06.02.2012. 12:58:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh