« Svijet
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
HUMANITARNI KONVOJ

Izrael ulaže velike napore u ograničavanje flote za Gazu

Izraelski diplomati vodili su stotine rasprava i lobiranja kako bi spriječili aktiviste 22 zemlje da dođu konvojem u Pojas Gaze

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Gaza

,

Avigdor Lieberman

Avigdor Lieberman, izraelski ministar vanjskih poslova, zadovoljan je političkim i diplomatskim naporima njegove zemlje kako bi se ograničila važnost druge humanitarne flotile za Gazu, javlja Hina.

"Naši veleposlanici i naši diplomati vodili su stotine rasprava i na kraju krajeva broj brodova i putnika flotile manji je nego je predviđeno", izjavio je.

"Brojni naši sugovornici uvjereni su kako je moguće pružiti pomoć Gazi putem luka Ashdod u Izraelu i El-Arish u Egiptu ili putem UN-a", dodao je on.

"Među onima koji ustraju u tome da krenu na nekoliko brodova ima aktivista povezanih s terorizmom koji namjerno traže nasilje i prolijevanje krvi kako bi privukli pozornost tv postaja ali mislimo da ćemo biti u stanju suprotstaviti im se", dodao je Lieberman.

Aktivisti iz 22 zemlje predvidjeli su krenuti iz Grčke ovog tjedna na desetak brodova u okviru "flotile slobode" s humanitarnom pomoći Pojasu Gaze, usprkos prijetnji Izraela i protivljenja UN-a.

28.06.2011. 09:41:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh