« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 11 mjeseci
ANCESTRY:

Kate Middleton navodno u rodu s Jane Austin

Jane Austen (1775-1817) svrstava se među najpoznatije engleske romanopisce i satiričare, a svjetsku je slavu stekla djelima poput "Razuma i osjećaja", "Ponosa i predrasuda" ili "Emme"

Kate Middleton
Kate Middleton (Wikipedia)
Više o

Kate Middleton

,

Jane Austin

Supruga britanskog princa Williama Kate Middleton u dalekoj je rodbinskoj vezi s britanskom spisateljicom Jane Austen, objavila je u utorak internetska stranica Ancestry.com koja se bavi genealogijom.

Ancestry.com tvrdi da su nova vojvotkinja od Cambridgea i autorica "Ponosa i predrasuda" rođakinje u 11. koljenu i da im je zajednički predak bio Henry Percy, drugi grof od Northumberlanda, koji je živio u 15. stoljeću.

Grupacija koja proučava obiteljske genealogije ukazuje na logičnost krvne veze između dviju žena ako se uzme u obzir da je Austen imala mnogo ženskih likova koji se zaljubljuju u muškarce iz viših društvenih slojeva, ili žude za udajom za njih.

"Otkriće veze između vojvotkinje od Cambridgea i Jane Austen vrlo je uzbudljivo jer Catherine, na mnogo načina, predstavlja suvremenu junakinju Jane Austen - djevojka iz srednjeg staleža koja se udaje za budućeg engleskog kralja", rekla je glavna povjesničarka Ancestry.com Anastasia Harman.

Jane Austen (1775-1817) svrstava se među najpoznatije engleske romanopisce i satiričare, a svjetsku je slavu stekla djelima poput "Razuma i osjećaja", "Ponosa i predrasuda" ili "Emme". Nikad se nije udavala.

28.06.2011. 15:01:31
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh