« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 5 mjeseci
DOGRADNJA OGRADE

Izrael u strahu od ilegalnih imigranata pojačava granice

Netanyahu je izrazio bojazan da bi ilegalni migranati, koji tajno ulaze u Izrael preko Egipta, mogli početi ilegalno ulaziti u zemlju i preko jordanske granice

Fotografija vijesti
Više o

Izrael

,

Jordan

,

ilegalni imigranti

,

Benjamin Netanyahu

Izrael će zbog ilegalnih imigranata pojačati sigurnosnu ogradu na granici svoje države sa susjednim Jordanom, izjavio je premijer Benjamin Netanyahu, prenosi Hina.

Na stranici se prenosi kako je Netanyahu izrazio bojazan da bi ilegalni migranati, koji tajno ulaze u Izrael preko Egipta, mogli početi ilegalno ulaziti u zemlju i preko jordanske granice, koja je manje zaštićena, a nakon što Izraelci dovrše izgradnju sigurnosne ograde prema egipatskoj granici, na jugu zemlje.

Post također prenosi kako podizanje sigurnosne ograde prema Jordanu stoji oko 630 milijuna šekela, tj. oko 129 milijuna eura.

Na sjeveru zemlje, granica prolazi duž rijeke Jordan. S izraelske se strane nalaze vojni bunkeri, sigurnosna žica te elektronički nadzorni aparati. Južno od Mrtvog mora, granica prolazi pustinjom i planinskim dijelom, pa mnogobrojni kanjoni služe kao sigurnosna prepreka.

Kako prenosi Post, tijekom 2011. u Izrael je preko Egipta ušlo 16.816 Afrikanaca, a samo tijekom prosinca njih 2.931.

02.01.2012. 08:19:00
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh