« Svijet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
‘ŽELE MIR, ALI…’

Izrael opet bombardirao Gazu

Prvi napad od 18. lipnja izraelska vojska je opravdala pretpostavkom da je uništeni tunel vjerojatno bio krijumčarska ruta

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Izrael

,

Palestina

,

Gaza

,

bombardiranje

,

tuneli Hamasa

,

Rafah

Izraelska vojska u ponedjeljak je priopćila kako su njezini borbeni zrakoplovi bombardirali podzemni tunel kod granice pojasa Gaze s Egiptom, što je prvi takav napad od 18. lipnja. Očevici i dužnosnici Hamasa potvrdili su da je prije zore izvršen napad, no za sada nema izvješća o žrtvama.

U Gazi, unatoč brojnim zračnim napadima i akcijama egipatskih vlasti, još uvijek postoji stotinjak podzemnih tunela za krijumčarenje unatoč zračnim napadima i operacijama egipatskih vlasti u kojima su neki od njih razrušeni ili poplavljeni. Tuneli su česta meta, ali I izlika za izraelske napade u znak odmazde za aktivnosti palestinskih oružanih skupina.

Tako je i u današnjem slučaju izraelska vojska putem glasnogovornice poručila kako je zračni udar u ponedjeljak izvršen kao odgovor na nedavne minobacačke i raketne napade.

Zrakoplovi su gađali podzemni tunel kod Rafaha za koji se vjeruje da služi za krijumčarenje eksploziva. Ono što izraelska vojska u izvješćima ne navodi je da se tuneli najviše koriste za 'krijumčarenje' goriva, lijekova i hrane čija nestašica u Gazi vlada isključivo zbog stroge izraelske blokade.

Izvor: Hina

10.08.2009. 13:07:56
    
Novi komentar
nužno
nužno

skrolaj na vrh